Regeringen opgiver salg af TV 2

MEDIEFORHANDLINGERNE: Regeringens planer om at sælge TV 2 i forbindelse med det kommende medieforlig bliver udsat. Det sker, efter Dansk Folkeparti har modsat sig et salg af TV-stationen.

Regeringen dropper sit forslag om at sælge 40 procent af TV 2, efter Dansk Folkeparti i medieforhandlingernes slutfase har afvist den del af medieudspillet.

Det skriver DR Nyheder.

Det er fortsat regeringens ambition, at der skal være et delvis salg af TV 2. Men det vil ikke blive i forbindelse med det kommende medieforlig.

"Det ærgrer mig på borgernes vegne, at vi ikke får en strategisk minoritetsejer ind i TV 2 - en der har et andet perspektiv på at udvikle sådan en medievirksomhed med public service, troværdigt dansk indhold og investeringer i ny teknologi kunne have gjort noget godt for TV 2," siger kulturminister Mette Bock til DR Nyheder og tilføjer:

"Det lykkedes ikke – så må vi se, om vi kan vende tilbage til det på et senere tidspunkt."

Skiftende borgerlige regeringer har ifølge Jyllands-Posten siden 2001 forsøgt at sælge TV 2, og hidtil har Dansk Folkeparti bakket op om ambitionen.

Indtil torsdag aften, hvor partiets formand Kristian Thulesen Dahl valgte at blokere for salgsplanerne. Han mener ikke, at regeringen har været i stand til at belyse fordelene ved et salg, og han afviser samtidig et kompromis, hvor en mindre andel bliver solgt.

"Vi synes, TV 2 skal blive på statens hænder og levere de super gode tilbud til danskerne, som vi mener, at TV 2 leverer," siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Forrige artikel Socialdemokratiet forlader endegyldigt medieforhandlingerne Socialdemokratiet forlader endegyldigt medieforhandlingerne Næste artikel Region H: Stop unuanceret klapjagt på kolde hænder Region H: Stop unuanceret klapjagt på kolde hænder