Regeringen opretter nyt ministerudvalg for grøn omstilling

NYT UDVALG: Regeringen opretter et nyt udvalg for grøn omstilling, der skal bidrage til en mere effektiv indsats på det grønne område. Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen skal stå i spidsen for udvalget. 

Et nyt regeringsudvalg har set dagens lys.

Regeringen har nemlig valgt at oprette et nyt udvalg for grøn omstilling, der med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i spidsen skal bidrage til en effektiv indsats på det grønne område på tværs af ministerierne. 

Det skriver Politiken

Udvalget skal ifølge Dan Jørgensen understøtte regeringens mål om klima, biodiversitet og miljø samt sikre en tættere koordinering mellem de forskellige ministerier. 

"Vi har sat ambitiøse mål om klima, biodiversitet og miljø. Det her udvalg skal sikre, at de bliver til virkelighed og ikke bare forbliver målsætninger. I stedet for at ministrene sidder i hver sin silo, så skal alt, hvad der handler om den grønne omstilling, behandles sammen i det her udvalg," siger Dan Jørgensen til Politiken. 

Nyskabelse
Ideen om det nye udvalg kommer fra statsminister Mette Frederiksen (S), der ser udvalget som en "nyskabelse i den danske statsadministration, der afspejler en ny og mere ambitiøs retning for klima, miljø og natur".

Regeringsudvalget for grøn omstilling skal ledes af Dan Jørgensen. Derudover er ministrene for miljø, skat, fødevarer, transport og erhverv samt uddannelses- og forskningsministeren faste medlemmer af udvalget.

Finansminister Nicolai Wammen og statsminister Mette Frederiksen vil deltage i det omfang, der findes nødvendigt. 

Samarbejde internt og eksternt
Det er ikke kun regeringen selv, der ser positivt på oprettelsen af det nye udvalg.

I Dansk Erhverv glæder man sig også over regeringens ambitioner, og opfordrer til, at udvalget ikke blot bliver en platform for internt samarbejde i centraladministrationen, men også eksternt med danske organisationer. 

”I Dansk Erhverv er vi meget positive overfor det nye ”grønne Ø-udvalg”. Samarbejde er kernen, hvis vi skal nå regeringens klimaambitioner. Det gælder internt i regeringen, og ikke mindst eksternt, og Dansk Erhverv står klar med konkrete ideer og foreslår blandt andet, der laves omstillingsaftaler med brancher og sektorer efter svensk forbillede,” siger klima- og energipolitisk chef i Dansk Erhverv Ulrich Bang.

Regeringen forventer at igangsætte forhandlingerne om en ny klimalov inden længe. 

Forrige artikel "Min natur er at skære ind til benet med det samme": Mød kvinden, Wammen og Løkke skal tackle Næste artikel Dagens overblik: Regeringen vil alligevel gennemføre øremærket barsel til mænd Dagens overblik: Regeringen vil alligevel gennemføre øremærket barsel til mænd