Om  
Heino Knudsen
Camilla Høegh-Guldberg

Region Sjælland overtager lægevagten fra praktiserende læger

Som følge af en ny aftale tager Region Sjælland selv hånd om regionens bemandingsudfordringer og bliver den første region uden for hovedstaden, der selv skal stå for at drive lægevagten.

Ghita Nidam Møller

Sensommeren byder på nyt ansvar i Region Sjælland. Allerede fra september begynder de praktiserende læger gradvist at overdrage deres nuværende ansvar for lægevagten til regionen.

Det sker som følge af, at regionen har indgået en lokal aftale med de praktiserende læger, oplyser Region Sjælland

Aftalen indebærer, at Region Sjælland dermed bliver den første region udenfor hovedstaden, som selv skal løfte ansvaret for at drive lægevagten. Regionen overtager gradvist overtager ansvaret frem mod 2022.

Den indgåede aftale kommer i kølvandet på lægevagtens udfordringer med, at der ikke har været tilstrækkeligt med praktiserende læger, der har kunnet bemande de decentrale lægevagter.

Aften og overgangsordningen frem mod 2022 er en planlagt løsning mellem regionen og Praktiserende Lægers Organisation (PLO), der skal fremme en moderne lægevagt tæt på borgerne, lyder det fra regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen (S).

Aftalen er indgået efter, at PLO Sjælland i foråret opsagde den nuværende aftale grundet bemandingsudfordringerne. 

"Hverdagen i almen praksis er blevet meget travl og der lægges så mange timer i vores lægehuse, at det for mange af mine medlemmer er tiltagende svært at have overskud til at tage lægevagter ved siden af fuldtidsarbejdet i klinikkerne," udtaler formand for PLO Sjælland Camilla Høegh-Guldberg i regionens pressemeddelelse.

Læs også

Sensommerens startskud

Overdragelsen bliver skudt i gang i september, hvor Region Sjælland overtager bemandingen af lægevagten i Vordingborg, Ringsted, Nakskov, Kalundborg og Nykøbing Sjælland. PLO fortsætter i denne periode med at køre ud til sygebesøg i hele regionen.

Fra oktober 2022 er planen, at regionen skal have overtaget den samlede ledelse af lægevagten herunder bemanding og planlægning af alle konsultationssteder.

Den fremtidige lægevagt giver de nuværende praktiserende læger, der ønsker det mulighed for fortsat at indgå i lægevagten sammen med de læger, som regionen ansætter. Det er endnu vidst om lægevagten på sigt også skal være bemandet af andre faggrupper som eksempelvis sygeplejersker.

Regionens patienter vil fortsat kunne møde op ved regionens 11 nuværende konsultationssteder, som bliver fastholdt. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Heino Knudsen

Regionsrådsformand (S), Region Sjælland, bestyrelsesmedlem, Danske Regioner, formand, løn-og praksisudvalget, Danske Regioner, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Guldborgsundkredsen
Erhvervsuddannet

Camilla Høegh-Guldberg

Formand, PLO Sjælland









0:000:00