Riisager bakker op om intentionerne i folkeskolereform

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) til samråd i Undervisningsudvalget.

FOLKESKOLE: "Jeg bakker op om folkeskolereformens intentioner." Sådan lød det pragmatisk på et samråd med den nye undervisningsminister, Merete Riisager (LA). Riisager har inden ministertiden været meget kritisk over for reformen.

Den nye undervisningminister Merete Riisager (LA) har tidligere været kritisk over for folkeskolereformen.

Merete Riisager skrev således en kronik i Berlingske om folkeskolereformen under overskriften "Jeg kan ikke finde på noget godt at sige". 

Den kritiske attitude er dog pakket væk i rollen som minister. Det kunne socialdemokraterne Annette Lind og Julie Skovsby konstatere under et samråd i undervisningsudvalget tirsdag.

"Jeg bakker fuldstændig loyalt op om de intentioner, der er i folkeskolereformen. Jeg står også på mål for det, der står i regeringsgrundlaget," sagde Merete Riisager.

Hun understregede, at kritikken ikke har været møntet på folkeskolen som institution.

"Jeg har sagt en masse om rammevilkårene for folkeskolen, men det er bestemt ikke min mening at sige noget negativt om folkeskolen, fordi folkeskolen er afsindigt vigtig."

Se uddrag fra samrådet ovenfor.

Forrige artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med? Næste artikel Bertel Haarder skal være generalkonsul i grænselandet Bertel Haarder skal være generalkonsul i grænselandet
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.