Om  
Merete Riisager
Leif Mikkelsen

Riisager vil være formand for LA

Tidligere undervisningsminister Merete Riisager er klar som kandidat til at afløse Leif Mikkelsen som landsformand for Liberal Alliance næste forår, når partiet afholder landsmøde.

Redaktionen

"Jeg stiller op til landsformandsposten, fordi jeg mener, at der lige nu er mere behov for Liberal Alliance end nogensinde," siger det nu forhenværende folketingsmedlem i en pressemeddelelse.

"Systempartierne skal have kamp til stregen. Danmark blev rigt, trygt og velfungerende gennem foretagsomhed, foreningsliv og frihedsrettigheder, og Liberal Alliance spiller en vigtig rolle i kampen for denne gyldne opskrift."

"Jeg ønsker at hjælpe Alex, Ole og Henrik ved at samle det liberale bagland om denne opgave," siger Merete Riisager om sine bevæggrunde for at stille op som ny partiformandmed med henvisning til LA's tre resterende medlemmer af Folketinget, Alex Vanopslagh, Ole Birk Olesen og Henrik Dahl.

Liberal Alliance gik ved folketingsvalget 5. juni tilbage fra 13 til 4 mandater. Ud røg profiler som daværende partileder og udenrigsminister Anders Samuelsen samt Joachim B. Olsen og Christina Egelund.

Merete Riisager sagde allerede i oktober sidste år, at hun ikke ville genopstille ved valget.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Merete Riisager

Forfatter, foredragsholder, fhv. undervisningsminister (LA), fhv. direktør, Dansk Svømmeunion
cand.mag.pæd. (Københavns Uni. 2003)

Leif Mikkelsen

Fhv. landsformand (LA), fhv. MF (V og LA), gruppeformand & medlem af Folketingets Præsidium
landmand (Asmildkloster Landbrugsskole 1973)









0:000:00