Riskær tager imod millionstøtte: Underskud skal dækkes

STØTTE: Selvom Klaus Riskær Pedersen ikke blev valgt ind i Folketinget og ikke vil genopstille som parti, vil partiformanden tage imod en årlig partistøtte på en million. Pengene skal dække underskuddet fra valgkampen samt bruges på annoncer og rapporter om forholdene på Sjælsmark.

”Jeg vil bruge pengene på partiet.”

Sådan lyder det klare svar fra partiformand Klaus Riskær Pedersen på spørgsmålet om, hvordan han vil bruge de 988.845 kroner, hans parti står til at modtage i årlig partistøtte.

Selvom selve partiet lukker, vil partiformanden nemlig fortsætte med at føre partiets politik.

Dog ikke ved at opstille kandidater, men ved at påvirke dansk politik på anden vis. Og det skal den årlige partistøtte bruges til, forklarer Riskær.

Blandt andet vil partiformanden undersøge, om han kan få dækket det underskud, partiet har oparbejdet under valgkampen.

”Vi vil skubbe vores politik frem ad forskellige veje. Det kan være via annoncekampagner, det kan være via sociale kampagner, og det kan være via dialog med de politiske partier,” siger Klaus Riskær Pedersen til Altinget og fortsætter:

”Der har også været et tab på selve valgkampen på 400-500.000, som vi skal se, om vi kan få dækket.”

Klaus Riskjær Pedersen har tidligere siddet i fængsel for bedrageri, men etablerede i foråret Partiet Klaus Riskjær Pedersen, der med rekordfart fik nok vælgererklæringer til at komme på stemmesedlen.

Strategi planlagt på forhånd
Klaus Riskær Pedersen annoncerede ved 22-tiden i går aftes over for Ritzau, at ”det parti, jeg har lavet, kommer ikke til at stille op igen”. Samtidig understregede han over for Politiken, at han ville arbejde videre med partiets tanker og forsøge at påvirke dansk politik udefra.

Det skal blandt andet ske ved, at Klaus Riskær Pedersen sammen med sit ”teknologiteam” vil bruge nogle af pengene fra partistøtten på at købe annoncer på Facebook, der skal være med til at fremme partiets politik.

”Vi vil ad anden vej promovere vores politiske dagsorden, og det kan vi gøre, når vi har penge til det. Når vi har penge, kan vi for eksempel lave kampagner på Facebook,” siger Klaus Riskær Pedersen.

Så du har allerede gjort dig mere specifikke tanker om, hvad de kampagner skal handle om?

”Hold nu op. Du taler til os, som om vi er rene amatører. Selvfølgelig ved vi godt, hvad vi laver, og vi har selvfølgelig gennemtænkt, hvad der sker, hvis vi ikke kommer ind. Vi sejler ikke bare ud i det her uden at vide, hvad der skal ske”.

Øjnene rettet mod Sjælsmark
Partiformanden forklarer, at han allerede har besluttet sig for, hvilken af partiets mærkesager han vil starte med at promovere.

”Den første sag, vi vil bide os fast i, er forholdene for børnene på Sjælsmark,” siger Klaus Riskær Pedersen.

Og der ligger allerede en strategi klar for, hvordan det skal gøres.

”Vi kan lave borgerforslag, annoncekampagner, sociale kampagner, reklamer på Facebook, og vi kan lave undersøgelser om forholdene, som Rockwool Fonden gør, og sende det ind i det politiske system og offentliggøre til pressen. Det er jo lige ud ad landevejen. Selvfølgelig bliver tingene ikke sluppet, så længe der er penge til det,” siger Klaus Riskær Pedersen.

Partiet Klaus Riskær Pedersen fik ved gårsdagens folketingsvalg 0,84 procent af stemmerne. I alt 29.965 danskere satte deres kryds ud for partinavnet.

Forrige artikel Holstein: Samuelsens skæbne minder om en græsk tragedie i flere akter Holstein: Samuelsens skæbne minder om en græsk tragedie i flere akter Næste artikel Dronningerundens anatomi Dronningerundens anatomi