Rød prognose: Gruppeeksamen tilbage næste år

7. oktober 2011 kl. 10:45
GRUPPEEKSAMEN: Gruppeeksaminerne kan være tilbage på skemaet allerede fra sommeren 2012. Det vurderer SF's videnskabs- og forskningsordfører, Jonas Dahl. Nyheden vækker glæde blandt de studerende.
| Flere
Gruppeeksamen skal genindføres. Sådan har det samstemmigt lydt fra rød blok, siden VKO i 2005 besluttede sig for at afskaffe eksamensformen.

Gruppeeksamens fuldkomne fravær fra regeringsgrundlaget, og manglen på en konkret tidshorisont, har imidlertid skabt tvivl hos flere studenterorganisationer, om hvornår og hvordan rød blok ville genoplive formen.

Den tvivl forsøger videnskabs- og forskningsordfører for SF Jonas Dahl nu at mane til jorden.

"Forhåbentlig kommer det med i den første runde, så det kan være klar om halvanden måned. Ellers vil det mest realistiske være, at det kommer igennem hen mod sommeren 2012 og kan træde i kraft tidligst fra næste skoleår. Men vi er ikke nået så langt, at vi kan konkludere på det endnu," siger Jonas Dahl.

Positiv modtagelse
Gruppeeksamens retur tages godt imod af en bred række af elev- og studentersammenslutninger. Eksempelvis hos Danske Studerendes Fællesråd.

"Vi er rigtig glade for, at gruppeeksamen bliver genindført," siger Magnus Pedersen, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

Han vil dog ikke lægge sig fladt ned af begejstring endnu.

"Vi forventer selvfølgelig også, at man ikke vil detailstyre, men overlade det til de enkelte institutter selv at bedømme, hvor meget man vil bruge gruppeeksamen," siger han.

Magnus Pedersen behøver dog ikke at bekymre sig, hvis man skal tro Jonas Dahl.

"Man skal ikke kunne komme igennem en uddannelse udelukkende med gruppeeksamener, men det har jeg tillid til, at det enkelte institut selv kan administrere. Det kan selvfølgelig godt være, der kunne indføres et loft, som forhindrer en i at tage mere end 50 procent af sine eksamener som gruppeeksamener," siger ordføreren.

-

Bliv ven med Altinget.dk på Facebook her

 
Altinget | Forskning

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK