Rokade i DF

KABALE: Christian H. Hansens sygemelding trækker ud. Derfor udnævner DF 29-årige Martin Henriksen til socialordfører og ny formand for Folketingets Socialudvalg.

Martin Henriksen har tidligere fungeret som Dansk Folkepartis uddannelsesordfører og næstformand for Folketingets Uddannelsesudvalg. Hans poster overtages af 25-årige Marlene Harpsøe, der hidtil har været partiets ligestillings- og dyrevelfærdsordfører. Hun beholder begge poster. Det skriver Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse. 

Savner dyrevelfærd 
"Jeg er ked af, at det trækker mere ud med min tilbagevenden til Folketingets arbejde, end jeg først havde regnet med, men jeg har forståelse for, at man i mit fravær er nødsaget til at træffe nogle dispositioner i lyset heraf. Jeg er glad for, at man i Martin Henriksen har fundet en kompetent erstatning," siger Christian H. Hansen ifølge pressemeddelelsen.

Han påpeger, at han især savner arbejdet inden for dyrevelfærd.

"Jeg håber hurtigt at blive rask igen, så jeg kan genoptage særligt arbejdet med dyrenes ve og vel," udtaler han.

I Dansk Folkeparti ser man frem til Christian H. Hansens tilbagevenden:

"Vi glæder os alle til, at Christian H. Hansen kommer tilbage i Folketingsgruppen igen. Han er savnet under sit sygdomsforløb. Men jeg har tiltro til, at både Martin Henriksen og Marlene Harpsøe kan udfylde de opgaver, de har fået med justeringerne af gruppen i dag," udtaler gruppeformand Kristian Thulesen Dahl i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Christian H. Hansen

Formand, sekretariatsleder og redaktør, Danmarks Patientforening for Hovedpineramte, fhv. MF (DF og løsgænger)
sygehjælper (Forsvaret 1983)

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

0:000:00