Om  
Marlene Borst Hansen
Stephan Kleinschmidt

Rutineret barselsvikar skal erstatte Lotte Rod fra oktober

Lotte Rod (R) går på barsel i oktober og overlader i den forbindelse sin plads til Marlene Borst Hansen, som sad i Folketinget for Radikale Venstre fra 2011-2015. 

Kirsten Ida Enemark

Når Radikale Venstres undervisningsordfører, Lotte Rod, går på barsel i oktober, bliver hun erstattet af tidligere folketingspolitiker Marlene Borst Hansen og ikke borgmesterkandidat i Sønderborg Stephan Kleinschmidt. Det skriver partiet i en pressemeddelelse til Altinget.

Stephan Kleinschmidt stod først for at overtage Lotte Rods plads i Folketinget, men har valgt at sige nej for at fokusere på sit lokalområde frem mod kommunalvalget i november.

Han stiller op som borgmester for Slesvigsk Parti i Sønderborg Kommune, selvom han i Christiansborg-regi er tilknyttet Radikale Venstre.

I stedet faldt valget på den sydjyske barselsvikar Marlene Borst Hansen, som er uddannet folkeskolelærer, men har været i politik i perioden 2005-2015. Først i byrådet, senere i Folketinget.

Marlene Borst Hansen har desuden været gruppesekretær for Radikale Venstre. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marlene Borst Hansen

Medlem, Pressenævnet, fhv. stedfortrædende MF (R), fhv. formand, Fora,
lærer (Haderslev Statsseminarium 2001)

Stephan Kleinschmidt

1. viceborgmester, byrådsmedlem og næstformand i økonomiudvalget (Slesvigsk Parti), Sønderborg Kommune, rådmand (Stadtrat), Stadt Flensburg
markedsføringsøkonom

0:000:00