S og SF svigter a-kasserne

A-KASSER: S og SF støtter nu regeringens forslag om nedskæring i a-kassernes fradrag, selv om de startede med modstand.

Socialdemokraterne og SF vil i deres skattepakke, "Fair Forandring", fastholde regeringens nedskæring af a-kassernes fradrag.

Det betyder, at uanset hvem, der har regeringsmageten, vil det blive dyrere at være medlem af en a-kasse.

Regeringens skattepakke fra foråret sænker fradraget for a-kasser og fagforeningskontingent fra 33 til 25 pct.

Fagbevægelsen er skuffet over den nye udmelding fra oppositionspartierne:

"Vi er rigtig skuffede. Vi har så hårdt brug for opbakning om den danske arbejdsmarkedsmodel. Vi var kede af, at regeringen kunne finde på at skære i fradragsretten, men endnu mere kede af, at S og SF ikke lever op til deres løfter fra foråret," siger formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, til Jyllands-Posten.

FOA's formand, Dennis Kristensen, er overrasket, mens LO-formand Harald Børsting kalder forslaget for "træls".

Oppositionens kovending
Meldingen om at fastholde en sænkning af fradraget for kontingentet til fagforeninger og a-kasser er stik modsat af, hvad Socialdemokraterne og SF meldte ud i første omgang.

I februar sagde Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, at "et lavere fradrag ikke var noget, som Socialdemokraterne bare ville hoppe med på". Han understregede ligeledes det værdifællesskab, der findes mellem Socialdemokraterne og fagforeningerne og a-kasserne.
 
"En stærk fagbevægelse med en høj organisationsprocent er grundlaget for den store fleksibilitet i den nordiske model. Og noget af det, der begrunder den høje organisationsprocent, er det høje fradrag for kontingenter til fagforeninger og a-kasser," udtalte Nick Hækkerup ifølge Jyllands-Posten i februar i år.

SF's skatteordfører, Jesper Petersen, har ligeledes udtalt sig kritisk omkring forslaget. Men på trods af den kritiske indstilling i starten har både S og SF nu besluttet ikke at ændre sænkningen af fradraget, selv hvis de overtager regeringsmagten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00