S: Vi har ikke opgivet at redde borgere fra kæmperegning

TV: Jens Joel (S) har kaldt ministeren i samråd om ekstraregninger på fjernvarmen til borgere i Herning, men har ikke svar på, hvorfor der ikke er blevet grebet ind under den tidligere S-R-SF-regering. Se interviewet her.

Foto: Altinget tv

Et hul i lovgivningen betyder, at danske fjernvarmekunder kan få en ekstraregning. Fjernvarmeselskaberne kan opkræve højere beløb, end hvad varmen egentlig koster, og bruge de overskydende beløb andetsteds.

Det hul skal lukkes, mener både energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og flere partier i Folketinget.

Torsdag skal ministeren og politikerne i udvalget forhandle om en løsning på sagen. Ministeren tror ikke, at de borgere i Herning, der allerede har fået en ekstraregning, kan få deres penge tilbage, men Socialdemokratiets Jens Joel er ikke klar til at lægge låg på sagen.

"Jeg har i hvert fald ikke opgivet Herning-sagen endnu. Jeg synes, det er alt for tidligt at konkludere, at man ikke kan hjælpe dem," siger Jens Joel.

Udover Herning-sagen skal torsdagens forhandlinger også handle om, hvad man skal gøre ved de øvrige ansøgninger fra andre fjernvarmeselskaber, der også har ansøgt om at kunne opkræve højere beløb.

Onsdag er der ligeledes samråd i sagen, hvor Lars Christian Lilleholt (V) skal redegøre for, om han selv udnyttede hullet i loven, da han var næstformand i Fjernvarme Fyn.

Se interviewet ovenfor. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Joel

MF (S), beskæftigelsesordfører, næstformand i folketingsgruppen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

0:000:00