S: Regeringen vil skabe flere fattige

450-TIMERS-REGEL: Oppositionen beskylder regeringen for at ville skabe flere fattige. Flere vil miste kontanthjælpen, og det er hele formålet med 450-timers-reglen, siger Lennart Damsbo-Andersen (S).
Lennart Damsbo-Andersen mener ikke, at regeringen har dokumentation for, at 450-timers-reglen vil få flere i arbejde.
Lennart Damsbo-Andersen mener ikke, at regeringen har dokumentation for, at 450-timers-reglen vil få flere i arbejde.Foto: www.damsbo-andersen.dk
Torbjørn Næs Bertelsen

Oppositionen har tidligere advaret om, at konsekvensen af at indføre 450-timers-reglen vil være, at flere bliver fattige. Oppositionen mener nu, at regeringens formål med loven er at skabe flere fattige i Danmark.

Lennart Damsbo-Andersen (S), der er medlem af Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg, mener ikke, der kan være andre forklaringer på, hvorfor regeringen laver 450-timers-reglen.

"Jeg har spurgt ministeren om, hvem og hvor mange mister kontanthjælpen, hvis 450-timers-reglen indføres. Det har jeg fået svar på fra beskæftigelsesministeren. Til gengæld kan jeg ikke få svar på, hvor mange der vil komme i arbejde som følge af reglen. Det aner man ikke noget om," siger Lennart Damsbo-Andersen, der fortsætter.

"Jeg må derfor konkludere, at man indfører reglen, fordi man ønsker, at flere skal miste kontanthjælpen. For det er det, der vil ske. Det ved man, og det er det eneste, man ved," siger han.

At vi skulle lave en lov, fordi vi ønsker, der skal være flere fattige i Danmark, er totalt useriøst.

Louise Schack Elholm
Medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, Venstre

V: Useriøst af S
Louise Schack Elholm (V), der er medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, er fortørnet over oppositionens beskyldninger.

"Det er venstrefløjens skræmmekampagne, der kører på, som vi kender den. At vi skulle lave en lov, fordi vi ønsker, der skal være flere fattige i Danmark, er totalt useriøst," siger hun.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lennart Damsbo-Andersen

Fhv. MF (S), fhv. formand, Produktionsskoleforeningen
tømrer (Ewald Andersen. 1980)

Louise Schack Elholm

MF (V), fhv. kirkeminister, minister for landdistrikter og for nordisk samarbejde
cand.polit. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00