Sådan skal 49.000 ledige med handicap have kortere vej til ansættelseskontrakten

Der er generel mangel på arbejdskraft, men Danske Handicaporganisationer (DH) har en løsning for, hvordan virksomheder lettere får overblik over, hvordan personer med handicap kan besætte de ledige stillinger. Det handler dagens Altinget Ajour om.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Der er omkring 49.000 ledige personer med handicap, og deres evner skal i højere grad fremhæves for virksomhederne.

Det mener DH, der vil skabe en databank med info om personer med handicap i området. Meningen er, at virksomheder og jobcentre skal få bedre indsigt i, hvilke evner der findes i nærområdet, så virksomhederne også ser mod ledige med handicap, når de ledige stillinger skal besættes.

Den overordnede ambitionen om at få flere personer med handicap i job deles af regeringen, og forslaget møder bred politisk opbakning, men helt køreklar er den ikke, mener virksomhedernes interesseorganisation.

Lyt med i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor Altingets erhvervsredaktør, Christoffer Lund-Hansen, forklarer om den sag.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024