SF og EL kritiserer Tesfaye for at tøve med ny beregner til normeringer: “Det er jo et spørgsmål om modvilje det her”

Mattias Tesfaye vil ikke love at gøre et redskab til beregning af "praktisk oplevede normeringer" i institutioner færdigt. Det var ellers en del af aftalen om minimumsnormeringer. Det vækker kritik fra Enhedslisten og SF.

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Det er kritisabelt og i strid med aftalen om minimumsnormeringer, hvis børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) lader det blive ved en prototype af den såkaldte praksisberegner til minimumsnormeringer.

Det siger SF og Enhedslisten, der hæfter sig ved, at ministeren overfor Altinget har sagt, at han ikke vil love, at der kommer et færdigt redskab, der giver et mere detaljeret indblik i, hvor lang tid pædagogerne i en institution reelt har med børnene.

"Jeg ved ikke om den er færdig. Men Mattias Tesfaye kan jo bare få det gjort færdigt. Det er jo et spørgsmål om modvilje det her. Det her det var noget, Socialdemokratiet var imod, da vi sad og lavede aftalen, men SF, Enhedslisten og Radikale kæmpede det ind i aftalen," siger Jakob Mark og fortsætter:

"Og nu har man så fra regeringens side muligheden for at sløjfe det, og jeg synes det er ærgerligt," siger Jacob Mark.

{{toplink}}
Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Ministeriet har udgivet en form for prototype af beregneren i en pdf-fil, så den ikke kan bruges, samtidig med at Mattias Tesfaye og regeringen først "senere" vil tage stilling til, hvorvidt værktøjet skal færdigudvikles.

Ingen siger, at man skal bruge beregneren. Men at regeringen simpelthen spænder ben for, at man skal have muligheden for det på bekostning af børnene, er stærkt kritisk.

Victoria Velasquez
Børneordfører, Enhedslisten

Han siger: ”I regeringen har vi endnu ikke drøftet, om der skal udvikles et egentligt redskab til opgørelse af praksisnormering, men jeg skal nok love at fortælle, hvordan vi ser på sagen, så snart vi har diskuteret det grundigt”.

Se hele Tesfayes svar på kritikken i bunden af artiklen.

0:000:00