SF på forgæves jagt efter pressechef

CHRISTIANSBORG: SF ønskede at få en ny pressechef på plads inden sommer, men det lykkedes ikke. Der kan gå et stykke tid, før partiets pressetjeneste igen får en leder.
SF har ikke været i stand til at finde en afløser for Claus Perregaard, der brat stoppede som pressechef tilbage i marts.
SF har ikke været i stand til at finde en afløser for Claus Perregaard, der brat stoppede som pressechef tilbage i marts.Foto: Facebook
Erik Holstein

Det er ikke altid let for et kriseramt parti at rekruttere de helt rigtige medarbejdere. Det må også SF sande efter længere tids forgæves forsøg på at finde en ny leder af presseafdelingen på Christiansborg.

Stillingen har stået ledig, siden den rutinerede Claus Perregaard med øjeblikkelig virkning sagde op 19. marts. Perregaard havde i denne omgang kun bestridt stillingen i halvanden måned, men han havde op til 2011-valget en lang og succesrig tid som leder af det presseafdelingen hos det dengang fremstormende SF.

Det er anden gang på under et år, at SF's pressetjeneste mangler en leder. Umiddelbart efter formandsskiftet i oktober 2012 smuttede daværende pressechef Tasja Parize, da hun var nært knyttet til fløjen omkring den tidligere SF-leder Villy Søvndal og den tabende formandskandidat Astrid Krag.

SF slog senest stillingen som pressechef op i foråret, men trods flere samtaler med kandidater, lykkedes det ikke at finde en ny. Stillingen er ikke genopslået, men der foregår for tiden uformelle samtaler med et par potentielle kandidater.

Velkendt problem
Efter Claus Perregaards exit har Henrik Larsen været konstitueret pressechef. Larsen var en af Perregaard nære medarbejdere, ligesom han i et år var særlig rådgiver for sundhedsminister Astrid Krag. Henrik Larsen ønsker ikke selv at kandidere til posten som permanent pressechef.

SF's sekretariatschef Turid Leirvoll understreger, at "den fungerende pressechef udfylder rollen fint": "Derfor er det vigtigste heller ikke, hvor hurtigt vi finder en ny pressechef. Det er vigtigere at finde den helt rigtige," siger Leirvoll.

SF er ikke det eneste klemte parti, der har haft problemer med at besætte stillingen som pressechef. Det har flere perioder også været tilfældet for Konservative under partiets tilbagevendende kriser gennem de sidste 15-20 år. Og Radikale Venstre stod helt uden pressechef i valgkampen 2007.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Perregaard

Underdirektør, Public Affairs Manager, Dansk Transport og Logistik
cand.mag. i filosofi og historie (Roskilde Uni. 2000)

Turid Leirvoll

Faglig sekretær, TAT, fhv. landssekretær, SF
socialrådgiver (Universitetet i Stavanger 1981)

0:000:00