SF-profil raser over nøl i sag om virksomheders ret til erhvervskonto: ”Det seneste år har været en joke”

Lisbeth Bech-Nielsen er "på godt gammeldags dansk pisserasende" over, at hendes forslag om at give virksomheder ret til en basal erhvervskonto ikke er blevet til virkelighed trods et løfte fra S-regeringen. Derfor vil SF-profilen nu genfremsætte et gammelt beslutningsforslag. Erhvervsministeren afviser at kommentere kritikken. 

SF's erhvervsordfører Lisbeth Bech-Nielsen føler sig ført bag lyset i sagen om virksomheders ret til en erhvervskonto. Derfor vil hun&nbsp;genfremsætte et gammelt beslutningsforslag. Arkivfoto.<br>
SF's erhvervsordfører Lisbeth Bech-Nielsen føler sig ført bag lyset i sagen om virksomheders ret til en erhvervskonto. Derfor vil hun genfremsætte et gammelt beslutningsforslag. Arkivfoto.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

SF's erhvervsordfører lægger ikke fingrene i mellem.

Lisbeth Bech-Nielsen er mildest talt træt af, at danske virksomheder stadig ikke fået en lovsikret ret til en basal erhvervskonto på trods af, at den tidligere erhvervsminister Simon Kollerup (S) i januar 2022 offentligt lovede at fremsætte et forslag, som netop skulle sikre den ret. 

Mere end et år senere er intet sket.

"Jeg er på godt gammeldags dansk pisserasende. Folketingets partier var bredt set enige om, at der skulle være ret til en erhvervskonto, og den daværende erhvervsminister lovede, at det ville komme med i de iværksætterforhandlinger, som han også lovede dengang," siger Lisbeth Bech-Nielsen. 

Men udover et enkelt møde af en times varighed blev løb iværksætterforhandlingerne ud i sandet.

"Det skete aldrig, og nu er der gået over et år, hvor små nystartede virksomheder ikke har fået ret til en erhvervskonto, fordi jeg var så dum at tro på det," siger Lisbeth Bech-Nielsen. 

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Jeg er på godt gammeldags dansk pisserasende. 

Lisbeth Bech-Nielsen
Erhvervsordfører i SF

Som Altinget tidligere har beskrevet fremsatte SF's erhvervsordfører i november 2021 et beslutningsforslag om virksomhederes ret til en erhvervskonto i Folketinget, som - ifølge Lisbeth Bech-Nielsen - havde mundtligt opbakning fra et flertal.

0:000:00