SF-profil dumper Kollerups sidste tid som minister: "Jeg er ret pissed"

Lisbeth Bech-Nielsen uddeler bundkarakter for Simon Kollerups sidste måneder som erhvervsminister. Ministeren har ikke leveret som lovet på en række forhandlingsforløb, og han svarer ikke på støttepartiets henvendelser, lyder det. Simon Kollerup er tavs trods kritikken. 

SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, har haft svært ved at få hul igennem til erhvervsministeren siden sommerferien. Arkivfoto. 
SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, har haft svært ved at få hul igennem til erhvervsministeren siden sommerferien. Arkivfoto.  Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Opdateret 26. oktober 13.20 med kommentar fra Simon Kollerup i bunden.

SF har været kendt for at stå last og brast med Socialdemokratiet i den netop overståede regeringsperiode. 

Men ikke alt er fryd og gammen længere mellem de to parter.

I hvert fald ikke når det kommer til erhvervspolitikken, hvor SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, siden sommer er blevet mere og mere irriteret over, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) - ifølge hende - har nedprioriteret tre vigtige forhandlingsforløb og samtidig været umulig at få fat i.

Med under en uge tilbage af valgkampen sender hun derfor en bredside afsted mod erhvervsministeren.

"Der er flere ting, som vi havde fået lovning på, at vi skulle lave i foråret og forsommeren, som vi så fik at vide, at vi ville nå til august, men som ikke er blevet til noget. Jeg har skrevet flere mails til ministeren om det uden at få svar. Jeg er ret pissed over det," siger Lisbeth Bech-Nielsen. 

Konkret drejer det sig om de stærkt forsinkede iværksætterforhandlinger, som aldrig blev afsluttet, før valget blev udskrevet, forhandlinger om hvordan vilkårene for demokratiske virksomheder styrkes samt forhandlinger om konkurrencen i den finansielle sektor med udgangspunkt i den rapport, som Erhvervsministeriet offentliggjorde i august. 

"Den rapport skulle vi også mødes og forhandle nogle tiltag om. Men de tre ting er bare blevet skubbet og skubbet," siger Lisbeth Bech-Nielsen og tilføjer:

"Det ville være svært at få alle tre forhandlingsforløb afsluttet, men hvis vi var gået i gang i august, havde vi haft et par måneder til at arbejde med det. Det er rigtigt ærgerligt."