Om  
Simon Aggesen

Tidligere Frederiksberg-borgmester forlader politik og bliver selvstændig

Tidligere borgmester på Frederiksberg trækker sig tilbage fra politik og stifter rådgivningsvirksomheden Mellem. "Tiden siden valget har blandt andet vist mig, at mange virksomheder efterspørger råd og hjælp til lokalplanprocesser," skriver Aggesen.

Simon Aggesen (K) træder ud af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for at blive selvstændig.
Simon Aggesen (K) træder ud af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for at blive selvstændig.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Troels Markussen

Forhenværende borgmester Simon Aggesen (K) har valgt at udtræde af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for at blive selvstændig. Det skriver han i et opslag på LinkedIn.

Efter 12 år i Frederiksberg Kommune, hvor han blandt andet var borgmester fra 2019 til 2021, har Aggesen anmodet forvaltningen om udtrædelse af kommunalbestyrelsen. Siden årsskiftet har han siddet som menigt medlem.

”Jeg har nemlig i dag startet min egen rådgivningsvirksomhed Mellem, hvor jeg skal arbejde med og mellem investorer og kommuner om byudviklingsprojekter, der fremmer bæredygtighed, fællesskaber og arkitektonisk kvalitet,” forklarer Aggesen på LinkedIn om den nye virksomhed.

Mistede borgmesterpost på Frederiksberg

Ved efterårets kommunalvalg tabte Konservative deres borgmesterpost i kommunen, som partiet ellers havde siddet på i 112 år, på trods af en konservativ fremgang på 3,3 procent.

Særligt kom Simon Aggesens person i mediernes søgelys, da han havde købt og solgt en herskabslejlighed på Frederiksberg med 11 millioners fortjeneste – alt imens han havde kritiseret kortidsboligspekulation.

Sagen endte med, at Erhvervsstyrelsen og Ombudsmanden ikke fandt anlæg for at foretage sig yderligere mod den daværende borgmester.

Aggesen meldte ud i december 2021, at han ikke længere ville være spidskandidat for De Konservative på Frederiksberg. Allerede dengang kunne han fortælle på Facebook, at han ville fokusere mere på sin familie og et ”kommende job i det private erhvervsliv".

Simon Aggesen er uddannet cand.jur fra Københavns Universitet og har tidligere arbejdet for Gorrissen Federspiel, Danske Bank og MobilePay.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Aggesen

Grundlægger og rådgiver, MELLEM, bestyrelsesmedlem, URBAN POWER
cand.jur. (Københavns Uni.)

0:000:00