Om  
Simon Aggesen
Laura Lindahl
Nikolaj Bøgh

Simon Aggesen trækker sig som borgmesterkandidat

Simon Aggensen oplyser, at han ikke længere vil være borgmesterkandidat for Konservative på Frederiksberg, men at han fortsætter som menigt byrådsmedlem. 

Simon Aggesen træder tilbage som spidskandidat på Frederiksberg. 
Simon Aggesen træder tilbage som spidskandidat på Frederiksberg. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det var historisk, da Konservative på trods af mandatfremgang mistede borgmesterposten i Frederiksberg Kommune til Socialdemokratiet ved det seneste kommunalvalg. 

Nu træder den tidligere konservative borgmester, Simon Aggesen, tilbage som spidskandidat til borgmesterposten for Konservative.

Det skriver han i et længere Facebook-opslag

Boligsag i mediernes søgelys

"Jeg brænder for at gøre en forskel for andre og for byen. Det er det, som har drevet mig de sidste 12 år. Men jeg må også erkende, at mit engagement i politik har sin pris," skriver Simon Aggesen, der blev borgmester på Frederiksberg i 2019, og altså nåede at sidde knap tre år på posten. 

I det sidste års tid før kommunalvalget kom Simon Aggesens køb af en 460 kvadratmeter stor herskabslejlighed på Frederiksberg i mediernes søgelys. Kritikken gik på, at imens Simon Aggesen selv var imod kortsigtet boligspekulation, opdelte og videresolgte han en del af lejligheden, hvilket han tjente et millionbeløb på. 

Dét mediefokus har været hårdt for ham og hans familie, skriver han i Facebook-opslaget: 

"Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at det har været hård kost for både mig, Josephine og vores nærmeste, at vi og vores beslutninger om, hvordan vi har ønsket at bo, er blevet mistænkeliggjort i landsdækkende medier."

Sagen er blevet undersøgt af både Frederiksberg Kommune, Erhvervsstyrelsen og Ombudsmanden, der alle har lukket sagen uden at rejse kritik. 

Afviser fremtid som folketingskandidat

Simon Aggesen fortsætter som menigt byrådsmedlem, imens tidligere folketingsmedlem Laura Lindahl overtager posten som gruppeformand. Nikolaj Bøgh bliver fungerende politisk ordfører, imens Alexandra Bessoy bliver 2. viceborgmester. 

Om fremtiden skriver Simon Aggesen, at han fremover vil fokusere på sin familie og det private erhvervsliv. Han afviser, at han vil stille op til det kommende folketingsvalg: 

"For mig har mit politiske engagement altid været drevet af at gøre en forskel i mit lokalmiljø. Det har været et privilegium i 12 år at være med til at præge udviklingen i vores helt fantastiske kommune. I en grønnere, mere bæredygtig og mere børnevenlig retning." 

Simon Aggesen fik 5436 personlige stemmer ved kommunalvalget. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Aggesen

Grundlægger og rådgiver, Mellem, bestyrelsesmedlem, Urban Power, fhv. borgmester (K), Frederiksberg Kommune
cand.jur. (Københavns Uni.)

Laura Lindahl

Chef for partnerskaber i privatafdelingen, Tryg, rådmand og gruppeformand (K), Frederiksberg Kommune
cand.merc. i filosofi (CBS 2011), HD Marketing Management (CBS 2014)

Nikolaj Bøgh

Rådmand, medlem, Magistraten (K), Frederiksberg Kommune, fhv. særlig rådgiver, socialminister Henriette Kjær (K)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1996)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024