Om  
Aleqa Hammond

Siumut tager tidligere MF'er og landsstyreformand tilbage

Tidligere folketingsmedlem og landsstyreformand Aleqa Hammond får lov til at komme tilbage til sit gamle parti, Siumut, efter sag om misbrug af offentlige midler.

Foto: Pressefoto/Inatsisartut
Cindy Shummontien Green

Det grønlandske parti Siumuts hovedbestyrelse har valgt at lade Aleqa Hammond komme tilbage til sit gamle parti, som hun måtte forlade i 2016, da det kom frem, at hun ad flere omgange havde misbrugt offentlige midler.

Det skriver Sermitsiaq i en artikel.

Siumuts formand, Erik Jensen, er klar til at glemme Aleqa Hammonds misbrug af offentlige midler, så de sammen kan stå stærkere som parti.

"Aleqa Hammond er en dygtig og erfaren politiker. Jeg vil ikke tænke på det, der er sket i gamle dage. Hvad skal vi bruge tidligere fejl til, hvis vi ikke lærer af dem og kommer videre?" udtaler Erik Jensen.

I 2014 måtte Aleqa Hammond træde tilbage fra posten som Grønlands landsstyreformand.

Ved folketingsvalget i 2015 blev hun en af de helt store stemmeslugere med knap 3.800 stemmer. Det sikrede hende det ene af de to grønlandske mandater i Folketinget.

I 2016 måtte hun dog forlade Siumut helt efter afsløring af snyd med et folketingskredikort.

Herefter var Aleqa Hammond løsgænger i Folketinget indtil 2019. Hun stillede i år op til valget til det grønlandske parlament Inatsisartut for Nunatta Qitornai, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt ind.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Aleqa Hammond

Fhv. MF (NQ)
HF (Nordgrønlands Gymnasium 1989), teachers education (Artic College)









0:000:00