Om  
Lizzi Krarup Jakobsen
Merete Agergaard

Skat henter tidligere styrelsesdirektører til nyt leder-hold

Arbejdsskadestyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen har leveret lederne, der bliver en del af en ny struktur i toppen af Skat, og som betyder en ny direktør for inddrivelsen af gæld og en ny chef for kundeservice og digitalisering. Samtidig bliver stillingen som it-direktør nedlagt.

Line Jenvall

Der bliver omorganiseret på den øverste etage i Skat, og det betyder ændringer på både direktionsgangen og i it-organisationen.

Det skriver Berlingske Business

Lizzi Jakobsen, der for nylig forlod sin direktørstilling i Sikkerhedsstyrelsen, bliver 18. april en del af Skats direktion med ansvar for inddrivelsen af gæld til det offentlige, og 1. maj følger tidligere direktør i Arbejdsskadestyrelsen Merete Agergaard efter hende ind i huset for at blive chef for kundeservice og digitalisering.

Ved samme lejlighed sløjfer Skat stillingen som it-direktør for i stedet at lægge it-afdelingen ind under afdelingen for forretningsudvikling. Det skal ifølge Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, sikre en digital indsats, der falder i tråd med Skats strategiske ambition om at sætte borgernes og virksomhedernes behov i centrum for digitale løsninger og grundlæggende forretningsprocesser.

Selve driften og vedligeholdelsen af de 200 it-systemer, Skat anvender, vil dog fortsat blive varetaget af en selvstændig afdeling, der skal arbejde tættere sammen med myndighedens afdeling for business intelligence for at sikre en tættere koordinering mellem dataejerskab, IT-arkitektur og systemejerskab.

Organisationsændringerne kommer i kølvandet på store problemer med netop it-systemer og gældsinddragelse i Skat, der i november måtte kassere det automatiske inddrivelsessystem, EFI, og nu i stedet arbejder manuelt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lizzi Krarup Jakobsen

Direktør, Styrelsen for Patientklager
cand.merc.aud. (Aarhus Uni. 1994)

Merete Agergaard

Direktør, Skattestyrelsen
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)









0:000:00