Skipper: Alle partier er sure på hinanden, og Alternativet er taget til yoga

Pernille Skipper gav DF en opsang i sin partiledertale på Folkemødet lørdag.

FOLKEMØDE: Frontfigur for Enhedslisten Pernille Skipper opfordrede vælgerne til at stemme efter det enkelte partis politik i en tid med kaos i begge blokke. Se hele hendes folkemødetale her.

ALLINGE: Der var klassiske Enhedslisten-budskaber i partileder Pernille Skippers tale på hovedscenen lørdag ved årets Folkemøde.

Skipper blev introduceret af musikeren Alberte Winding, som først havde varmet publikum op med en politisk sang og to gamle hits. Og partilederen indledte med at ridse den politiske situation på Christiansborg op:

”Dansk Folkeparti er sure på Liberal Alliance. Liberal Alliance er sure på regeringen, især efter at de selv er kommet med i den. SF er sure på Radikale, der blandt andet er sure på Dansk Folkeparti. Socialdemokraterne er sure på Enhedslisten, vi er sure på Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Og Alternativet er til yoga,” sagde hun.

Pernille Skippers hovedbudskab var derfor, at man som vælger ved det kommende folketingsvalg skal stemme efter det enkelte partis politik.

”Det er ikke nok at vælge mellem Løkke eller Frederiksen. Når der er opbrud, som der er nu, betyder det måske endnu mere, at man ikke kun stemmer på den ene eller den anden blok, men hvilket parti man sætter krydset ved,” sagde hun.

Skipper: Jeg kan også godt lide frikadeller
Enhedslistens frontfigur brugte også sin tale til at undre sig højlydt over, hvorfor patienter ligger på gangene på landets sygehuse, når ”Kristian Jensen, finansministeren, går rundt i sin bankblå skjorte og pludrer om, at det går rigtigt godt for dansk økonomi”.

Og så fyrede hun vanen tro en bredside af mod Dansk Folkepartis politik på udlændinge- og integrationsområdet:

”Til Dansk Folkeparti: Ja, I må mene lige præcis, hvad I vil. Jeg er fuldstændig ligeglad med, om I er stuerene eller ej. Det er også helt i orden, at I godt kan lide frikadeller, jeg kan også godt lide dem. Men I ejer ikke Dannebrog. I ejer ikke Danmark. Det gør vi alle sammen. Også dem af os, hvis forældre kommer fra et andet land. Også dem af os, der ikke har boet her så længe,” sagde Pernille Skipper og høstede stort bifald fra publikum.

Se hele talen her:

,

Forrige artikel Anna Libak vil i Folketinget for Venstre Anna Libak vil i Folketinget for Venstre Næste artikel Life science-investor om talentflugt: Life science-investor om talentflugt: "Alle dem, der havde fantastiske eller megalomane ideer, er flyttet"