Om  
Robert Fico

Slovakiets premierminister er blevet ramt af skud

Slovakiets premierminister Robert Fico er blevet ramt og såret af skud efter et regeringsmøde. Han er blevet kørt på hospitalet, og en mistænkt er blevet tilbageholdt af politiet.

Slovakiets premierminister Robert Fico er blevet skudt. Han bliver her ført væk af sine sikkerhedsvagter efter skyderiet.<br>
Slovakiets premierminister Robert Fico er blevet skudt. Han bliver her ført væk af sine sikkerhedsvagter efter skyderiet.
Foto: Radovan Stoklasa/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Den slovakiske premierminister Robert Fico er onsdag 15. maj blevet ramt af skud i maven efter et regeringsmøde i byen Handlova i det nordvestlige Slovakiet. Han er blevet kørt på hospitalet, og en mistænkt gerningsmand er blevet tilbageholdt af politiet.

Det meddeler det slovakiske nyhedsbureau TASR, skriver blandt andre Reuters og BBC.

Flere skud blev affyret, før premierministerens sikkerhedsvagter fik rykket ham ind i en bil skriver BBC blandt andet.

Der er efterfølgende blevet lagt en opdatering op på Robert Ficos Facebookprofil klokken 15.55, hvori det oplyses, at Fico befinder sig "i en livstruende tilstand" efter at være blevet ramt af flere skud, og at han bliver transporteret til den større by Banská Bystrica, da han har behov for akut behandling. 

Den slovakiske præsident Zuzana Čaputová har på X fordømt angrebet, som hun kalder brutalt, og hun ønsker ham god bedring. Flere andre, heriblandt kommissionsformand Ursula von der Leyen og Tysklands kansler Olaf Scholz, har også fordømt angrebet på X. 

Robert Fico blev premierminister efter det slovakiske valg i efteråret 2023 og står i spidsen for partiet Smer-SSD.

Han omtales som prorussisk, og gik blandt andet til valg med løfter om et stop af våbensendinger til Ukraine og et nej til landets Nato-medlemskab. Han har har tidligere været Slovakiets premierminister fra 2006 til 2010 og igen fra 2012 til 2018.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Robert Fico

Slovakiets premierminister

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024