Socialdemokratiet er ude af pensionsforhandlinger

TILBAGETRÆKNING: Ifølge Mette Frederiksen har regeringen smidt Socialdemokratiet ud af forhandlingerne om bedre vilkår for de nedslidte. Den udlægning er beskæftigelsesministeren dog ikke enig i.

Socialdemokratiet er blevet bedt om at forlade pensionsforhandlingerne. Det fortæller S-formand Mette Frederiksen til TV 2 News.

”Socialdemokratiet, vi er blevet smidt på porten. Vi er blevet bedt om at gå fra forhandlingerne,” siger Mette Frederiksen til TV 2.

Socialdemokratiet var fredag eftermiddag til forhandlinger hos beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der har indkaldt til forhandlinger, efter at Socialdemokratiet i januar præsenterede et udspil, der skal give nedslidte en ret til at gå på folkepension før andre.

S-udspillet har ikke mødt opbakning hos regeringen, der til gengæld gerne vil se på, om man kan forbedre den seniorførtidspension, der i dag skal hjælpe nedslidte. Men heller ikke seniorførtidspensionen kommer Socialdemokratiet nu til at forhandle om.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen mener ikke, at Socialdemokratiet er blevet smidt ud af forhandlingerne.

”Jeg anser det ikke som, at Socialdemokratiet er smidt ud. Jeg synes mere, at når man ikke kan finde en objektiv model for alle, så bliver vi jo nødt til at gå videre med noget andet,” siger Troels Lund Poulsen til TV 2.

Han peger på, at Socialdemokratiet ikke er kommet med bud på, hvem der skal have mulighed for at gå tidligere på pension, og hvem der ikke skal.
 
Dansk Folkeparti og Radikale sidder stadig med ved forhandlingsbordet hos regeringen om en justering af seniorførtidspensionen.

Regeringen har endnu ikke fremlagt et bud på, hvordan man hjælper de nedslidte på arbejdsmarkedet og forbedrer seniorførtidspensionsordningen. Det vil Troels Lund Poulsen ifølge DR dog gøre snarest, og han mener, at der kan landes en aftale efter påske.

Forrige artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med? Næste artikel Et år med Gjerding: ”Jeg blev valgt, fordi man gerne ville prøve at gøre tingene på en ny måde” Et år med Gjerding: ”Jeg blev valgt, fordi man gerne ville prøve at gøre tingene på en ny måde”
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.