Søren Gade opfordrer Troels Lund og Stephanie Lose til at stille sig i spidsen for Venstre

Partiveteran Søren Gade vil ikke stille op som formand for Venstre. Han opfordrer i stedet Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose til at melde sig på banen.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Malte BruhnFrida Flinch

En af de helt tunge drenge i Venstre, stemmeslugeren Søren Gade, er ikke i tvivl om, hvem han gerne ser udgøre partiledelsen oven på Jakob Ellemann-Jensens beslutning om at forlade dansk politik helt:

Folketingets formand "håber meget", at Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose "melder sig på banen". Det siger han, da Altinget sammen med andre journalister får mulighed for at stille den mangeårige nøglespiller i Venstre spørgsmål i kølvandet på Jakob Ellemann-Jensens pressemøde om sin exit fra dansk politik.

"Jeg ser dem som et stærkt makkerpar for Venstre," lyder det.

Hvorfor samler du ikke selv handsken op?

"Jeg kan starte med at kigge på min dåbsattest. Og så vil jeg også sige, at jeg sidder et andet sted i Venstre i dag. Jeg er ikke så tæt på magten i Venstre, som jeg har været."

Kan Venstre fortsætte i regering, hvis målingerne bliver ved med at være så dårlige som nu?

"Det er ikke op til mig at beslutte. Jeg er enig i betragtningen om, at vores dna er at tage ansvar. Og det gør man bedst, hvis man sidder i regering. Derfor skal vi blive i den regering, vi var med til at danne".

Skal det her også have konsekvenser for andre end Ellemann?

"Nej, jeg siger bare, at problemerne ikke løser sig selv, fordi vi får en ny formand. Så let er verden jo ikke. Der er altid et ansvar hos formanden. Men der ligger også et ansvar i folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og forretningsudvalget. Nu skal vi have et nyt lederskab, og så må vi jo arbejde os op af det hul, vi står i," sagde Søren Gade.

Læs også

Troels Lund kan blive en "glimrende formand"

Det var på et pressemøde mandag morgen, at Jakob Ellemann-Jensen meddelte, at han stopper i dansk politik og derfor også trækker sig som partiformand og minister.

På pressemødet var han flankeret af både Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose, der også vikarierede for Ellemann, da han var sygemeldt med stress fra februar til august.

I et opslag på Facebook har Søren Gade sat yderligere ord på, hvorfor han finder de to egnede til at løfte partiet ud af den nuværende situation.

Han beskriver Troels Lund Poulsen som en politiker med stor erfaring og med "alle forudsætninger for at blive en glimrende formand" og Stephanie Lose som en "driftssikker" og "synlig" politiker, der har gjort et "fremragende" arbejde som næstformand i Venstre.

Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose vil indtil videre dele formandsopgaverne imellem sig.

Troels Lund Poulsen vil varetage de politiske opgaver i regeringen og på Christiansborg. Han udnævnes nu til vicestatsminister, økonomiminister og forsvarsminister. Stephanie Lose midlertidigt vil overtage de organisatoriske opgaver i partiet.

Venstre samles til landsmøde i Herning 18. og 19. november, hvor partiet ventes at vælge en ny formand. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Gade

MF (V), formand for Folketinget, formand for Esbjerg Havn
IAA-diplomuddannelse (Den danske Reklameskole 1999), cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990), VUT-I for reserveofficerer (1989)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024