Søren Pape har fundet spindoktor

SPIN-NYT: Søren Pape Poulsen hiver Konservatives sekretariatschef, Peter Utzon Berg, med over i Justitsministeriet som særlig rådgiver. 

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har fundet en særlig rådgiver. 

Den nye justitsminister har ansat Peter Utzon Berg, som kommer fra en stilling som Konservatives sekretariatschef på Christiansborg. Her stod han som afdelingschef i spidsen for politik, udvikling og kommunikation i partiet. Den stilling har han haft siden maj 2016, hvor han blev forfremmet fra sin tidligere stilling som chefkonsulent ved en større organisationsændring.  

32-årige Peter Utzon Berg er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet, og inden han blev ansat hos Konservative, har han blandt andet arbejdet som rådgiver hos Commons Consultants.

Læs også: Papes rådgiver takker nej til Justitsministeriet

Dagen efter Søren Pape var blevet udnævnt til ny justitsminister, meddelte K-formandens daværende rådgiver Alexander Tolstrup, at han havde takket nej til at følge med over i Justitsministeriet. 

”Efter mere end to gode og hektiske år som rådgiver for Søren Pape har jeg valgt at takke nej til at følge med ind i Justitsministeriet,” sagde Alexander Tolstrup og fortsatte:

”Nu begynder en ny fase for Søren Pape og partiet, mens jeg har ambitioner om at prøve mig selv af uden for det partipolitiske igen – og til at se min lille nybagte familie. Derfor er det naturligt, at vores veje skilles nu.”

Læs også: Toppolitikere mister spindoktorer

Søren Pape Poulsen kan som en af tre ministre i den nye VLAK-regering ansætte to særlige rådgivere, fordi han er partileder. Hvad spindoktorerne tjener, og hvilke V-ministre der mister en spindoktor efter regeringsomdannelsen, kan man læse mere om her.

Forrige artikel Grøn jubel: EU freder naturlovgivning Grøn jubel: EU freder naturlovgivning Næste artikel Eks-borgmester om kommunalreform: Vi var lidt naive Eks-borgmester om kommunalreform: Vi var lidt naive