Sofie Carsten Nielsen i opråb: "Der er noget galt på Christiansborg"

Sofie Carsten Nielsen (RV) gjorde stort indtryk, da hun i sin tale til Folketingets afslutningsdebat onsdag valgte at sætte fokus på stressepidemien og det hårde arbejdsmiljø på Christiansborg.

“Hører jeg hjemme i politik? Det spørgsmål har jeg stillet mig selv flere gange. Og jeg var faktisk nået til den konklusion, at det gør jeg ikke.” 

Sådan indledte Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, sin ordførertale til Folketingets afslutningsdebat onsdag. Hun tilføjede hurtigt, at hun selvfølgelig sagde ja, da hendes parti havde brug for hende - for partilederskab er den ultimative chance for at gøre en forskel i samfundet. 

Men hun lagde ikke skjul på, at det havde været en hård start i livet som partileder, og benyttede lejligheden til at takke to kollegaer fra henholdsvis Enhedslisten og Konservative for begge at støtte hende: 

“Tak til Pernille Skipper, der trådte væk fra kameraerne og gav mig et kram, fordi det kunne hun se, at jeg havde brug for,” siger Sofie Carsten Nielsen og sender bagefter en tak til Søren Pape Poulsen for at dele historier om sin egen svære start som partiformand. 

Gennem talen henviste Sofie Carsten Nielsen til, at 10 medlemmer af Folketinget siden valget havde været sygemeldte med stress. Hun pegede på, at livet på Borgen til tider var næsten “umenneskeligt":

“Men både I og jeg ved, at politik er hårdt. Til tider næsten umenneskeligt. Både for os, som udøver det, men også alle dem, der er tæt på os. Jeg siger det ikke for at klynke. Vi politikere er privilegerede på flere områder - nogle mener på for mange. Men jeg siger det fordi, vi har problemer, og fordi flere siger det samme: Der er noget galt på Christiansborg”.

Se hele talen fra afslutningsdebatten ovenover.

Eller læs nedslagene i livebloggen her:

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sofie Carsten Nielsen

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002), MA i europæisk politik og administration (Brügge, Belgien, 2001)

Pernille Skipper

Fhv. MF og politisk ordfører (EL)
cand.jur. (Københavns Uni. 2011)

Søren Pape Poulsen

Partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)