Spindoktorer hjælper ministre i valgkampen

SPIN: Selvom alle regeringens spindoktorer blev fritstillet, da Thorning udskrev valg, spinner langt de fleste videre i kulissen. Se her, hvem rådgiverne fører valgkamp for.

Regeringens spindoktorer blev onsdag bedt om at rydde skrivebordet og aflevere nøgler og computer. Det skete, umiddelbart efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev folketingsvalg.

Ved udskrivelse af folketingsvalg fritstilles regeringens særlige rådgivere, men de fleste af dem fortsætter dog som kampagnemedarbejdere.

Her er en liste over de særlige rådgivere, som fører valgkamp for deres ministre.

Socialdemokraterne 

Noa Redington og Thomas Juul-Dam skal hjælpe Helle Thorning-Schmidt med at genvinde valget. Statsministerens tro spin-følgesvende fortsætter med at arbejde for Helle Thorning-Schmidt under valgkampen. Noa Redington har været Helle Thorning-Schmidts politiske rådgiver siden januar 2008 og var således med til at bringe Socialdemokraterne til magten ved valget i 2011. Thornings anden særlige rådgiver, Thomas Juul-Dam, har været med siden 2012. 

Sten Kristensen står for finansminister Bjarne Corydons pressekontakt under valgkampen. Den særlige rådgiver har været med siden regeringsskiftet i 2011, hvor han kom fra en stilling som pressechef hos Socialdemokraterne.

Michael Johnson og Martin Rossen fortsætter med at hjælpe justitsminister Mette Frederiksen. Hun er en af de ministre, som har to særlige rådgivere tilknyttet, og får glæde af dem begge i valgkampen.

Peter Strauss Jørgensen fortsætter med at passe pressetelefonen for sin minister, Henrik Sass Larsen, under valgkampen. Han har været med siden 2013, kort tid efter at Sass blev udnævnt til erhvervs- og vækstminister.

Rasmus Jønsson hjælper transportminister Magnus Heunicke, som han har gjort siden Heunicke blev udnævnt til minister.

Anders Hjelholt og Marie Foltmann: Forsvarsminister Nicolai Wammen får glæde af begge sine særlige rådgivere i valgkampen, og de står begge opført på Socialdemokraternes valg-kontaktliste.

Morten Krogh fortsætter med at hjælpe sin minister, fødevareminister Dan Jørgensen, i valgkampen.

Lise B. Krogsgaard skal føre valgkamp for undervisningsminister Christine Antorini, som hun har været særlig rådgiver for siden regeringen trådte til i 2011.

Michael Hedelund hjælper beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen under valgkampen. Han har været med næsten lige siden Henrik Dam Kristensen overtog Beskæftigelsesministeriet, og inden da var han politisk konsulent for Socialdemokraterne.

Mai Weber Juul: Også skatteminister Benny Engelbrecht får glæde af sin særlige rådgiver i valgkampen. Mai Weber Juul har været med siden Engelbrechts tiltrædelse i efteråret 2014.

Jakob Eldrup fører valgkamp for by- og boligminister Carsten Hansen.

Andreas Gylling Æbelø fortsætter med at hjælpe handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, som han har været særlig rådgiver for siden starten af 2014.

Janne Bram Jensen vil de næste tre uger fører valgkamp for sin minister, miljøminister Kirsten Brosbøl, som hun har været særlig rådgiver for siden Brosbøls tiltrædelse i starten af 2014.

Sundhedsminister Nick Hækkerups særlige rådgiver, Søren Lippert, er ikke noteret på Socialdemokraternes liste over kontaktpersoner under valgkampen. 

Radikale:

Philip Flores og Jacob Blomgren Knudsen skal begge hjælpe økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard i valgkampen. De to særlige rådgivere har fulgt den radikale leder siden hans tid som forskningsminister.

Tine Lund-Bretlau har været kulturminister Marianne Jelveds særlige rådgiver, og hun optræder på Jelveds valg-hjemmeside som kontakt.

Under valgkampen i 2011 hjalp langt de fleste af VK-regeringens særlige rådgivere også deres ministre, efter valget var udskrevet. 

Forrige artikel De siger farvel til Folketinget De siger farvel til Folketinget Næste artikel På spring til Folketinget: Mette Abildgaard På spring til Folketinget: Mette Abildgaard