Rekordmange kvinder bliver chefer i staten

FREMMARCH: Hver tredje leder i staten er i dag kvinde, viser nye tal. Det glæder ligestillingsministeren, der håber, det smitter af andre steder i det offentlige.

Flere kvinder indtager chefstolen i staten.

Det viser nye tal fra Moderniseringsstyrelsen.

Siden 2008 er andelen af kvindelige ledere steget fra 24 procent til 34 procent i 2018.

Stigningen har været støt stigende i hele perioden, senest fra 2016 til 2018 med en stigning på to procentpoint.

Det er en udvikling, der glæder ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V).

“Det er rigtig positivt, fordi det tyder på, at der nu er skred i det, og det faktisk er lykkedes at få kvinderne langt mere i spil til topposterne i statsligt regi,” siger Eva Kjer Hansen.

Tab af talenter
Der er grund til at glæde sig over den statslige udvikling, mener direktøren for Kvinfo.

“Det er en klar og tydelig fremgang, som også er mere markant end i det private, og det er jo positivt. Men vi kan stadig gøre det bedre, og det er der et behov for,” siger Henriette Laursen.

Hun nævner to konkrete grunde til, at man bør fokusere på flere kvinder på chefgangene. For det første er der ellers risiko for at tabe talentmasse på gulvet, og for det andet viser undersøgelser i det private, at god diversitet giver bedre resultater på bundlinjen.

“Der findes masser af dygtige både mænd og kvinder derude, men der er rigtig mange, også i staten, der er frustrerede over, at vi taber kvinderne på de øverste ledelsesniveauer, fordi det er tab af talent,” siger Henriette Laursen.

Se, hvilke ledelsesstillinger i staten kvinderne har fået flere af, og mød en af de kvindelige ledere i den fulde version af artiklen på Altinget: embedsværk.

Forrige artikel Nationalpartiets formand skifter til Alternativet Nationalpartiets formand skifter til Alternativet Næste artikel Kommunikationschef stopper efter kort tid i Danmarks Lærerforening Kommunikationschef stopper efter kort tid i Danmarks Lærerforening