Statsministeren langer ud efter SF: Der er ikke noget grønt i at tale sort

ENERGI: Under tirsdagens spørgetime efterspurgte Pia Olsen Dyhr (SF) grønnere ambitioner fra statsministerens side, og han tog til genmæle ved at beskylde SF's partiformand for ikke at forholde sig til fakta.

De igangværende forhandlinger om et nyt energiforlig blussede op under tirsdagens spørgetime med statsministeren, hvor særligt oppositionen gik regeringens udspil efter i sømmene, som Lars Løkke Rasmussen (V) selv har udråbt som det grønneste udspil hidtil. 

Det er en udlægning, de røde partier har svært ved at at genkende. Under debatten efterspurgte SF's partiformand grønnere ambitioner, når det gælder volumen af den vedvarende energi, der skal etableres. I SF's eget udspil har partiet lagt op til, at der skal oprettes tre havvindmølleparker.

"Vil statsministeren være med til at øge ambitionsniveauet og oprette tre havvindmølleparker i stedet for en, eller mener statsministeren, at én park er nok for et nyomvendt grønt parti?”, spurgte Pia Olsen Dyhr (SF).

Spørgsmålet faldt ikke i god jord hos Lars Løkke Rasmussen (V), der beskyldte partiformanden for at "tale sort" ved udelukkende at fokusere på antallet af havvindmølleparker. Han understregede, at det er vigtigt at forholde sig til den teknologiske udvikling, inden man begynder at konkurrere på antal og størrelse.

"Det er en mærkelig konkurrence. Vi skal bygge det, der er nødvendigt for at nå vores mål. Jeg kan sige med sikkerhed, at vi kommer til at bygge mere havvindenergi end den ene park, vi konkret har foreslået," sagde statsministeren.

Ifølge regeringen skal deres energiudspil sikre, at Danmark opfylder målsætningen om at være uafhængig af fossile brændstoffer senest i år 2050.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Pia Olsen Dyhr

Partiformand (SF), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

0:000:00