Om  
Stig Grenov
Isabella Arendt
Inger Støjberg

Stig Grenov genopstiller til Folketinget: "Det er der brug for"

Stig Grenov vil tilbage i politik. Som det politiske landskab ser ud i øjeblikket, mener han, at der er behov for, at han genopstiller som folketingskandidat for Kristendemokraterne. 

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Mette Grube Condrup

Stig Grenov (KD) er klar til at genindtræde i den politiske manege.

Den tidligere formand for Kristendemokraterne genopstiller til Folketinget for Kristendemokraterne, oplyser han  til Altinget. 

Uroen omkring Inger Støjbergs kandidatur til Folketinget og hendes nye parti Danmarksdemokraterne har været udslagsgivende for, at Stig Grenov nu melder sig ind i kampen, forklarer han. 

"Når jeg hører borgerlige partiledere sige, at Inger Støjberg kan blive minister, efter hun er dømt af landets højeste domsstol, så er der for mig at se behov for at stille op og tage en tørn til. Der skal være lige ret for loven, om man er ung og ikke kan få lov til at blive flaskedreng, fordi man lavet drengestreger og fået en straf, eller om man er forhenværende minister, der ikke kunne styre sit ministerium lovformeligt, og som endda meddeler, at man ikke fortryder, jamen så er nogen nødt til at gøre noget, og det gør jeg så," siger han og uddyber:

"Jeg tror på, at der er brug for et borgerligt parti i Folketinget, som mener, at lov og ret gælder for alle. Vi skal samarbejde henover midten, men ikke med yderfløjene. Jeg ser et grundlæggende behov for en ansvarlig økonomisk politik, der styrker familien. Og en integrationspolitik, der faktisk integrerer, og ikke ekskluderer."

Mindre uro i partiet

Desuden begrunder Stig Grenov sit kandidatur med, at "der er kommet en anden ro i partiet", men han kan ikke uddybe, hvad der er skyld i roen. 

I en video på Facebook, fortæller han mere uddybende om sin genopstilling. 

Den 61-årige politiker var formand for Kristendemokratierne i flere år, men valgte at trække sig efter at have udvist stresssymptomer i starten af valgkampen i 2019. Han har det i dag godt og frygter ikke, at gå ned med stress igen. 

Hans afløser blev fundet i Isabella Arendt, der nåede at være partiets formand i knap to år, før hun med øjeblikkelig virkning trak sig som formand og meldte sig ud af partiet i maj 2022. Hun stiller op for Konservative. 

Stig Grenov stiller op i Nordsjællands Storkreds. 

Læs også

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stig Grenov

Fhv. landsformand, Kristendemokraterne, folketingskandidat
lærer (Hellerup Seminarium 1986)

Isabella Arendt

Senior public affairs-rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt, fhv. partiformand (KD)
BA i statskundskab (Københavns Uni. 2017)

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024