Om  
Isabella Arendt
Søren Pape Poulsen

Isabella Arendt stiller op for Konservative

Det er mindre end en måned siden, at Isabella Arendt meldte sig ud af politik og forlod posten som partiformand for Kristendemokraterne. Nu er hun klar til træde tilbage til den politiske manege, men denne gang for Konservative.

Tidligere KD-formand Isabella Arendt er ikke helt færdig med politik og stiller op som folketingskandidat for Konservative.
Tidligere KD-formand Isabella Arendt er ikke helt færdig med politik og stiller op som folketingskandidat for Konservative.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Forhenværende formand for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, stiller op som folketingskandidat for Konservative.

Det står klart, efter bestyrelsen i Konservatives vælgerforening i Hedensted enstemmigt indstillede hende som kredsens kandidat søndag 12. juni.

Det skriver Avisen Danmark.

Isabella Arendt trak sig som formand for Kristendemokraterne og forlod partiet 17. maj med forklaringen om, at hun "ikke trives" i partiet.

LÆS OGSÅIsabella Arendt søger nyt job: “Hvis nogen kan se, vi brænder for det samme, så ring!”

Mindre end en måned efter meddeler hun nu, at hun er klar til at træde tilbage i politik for Konservative og satser på en plads i Folketinget.

"Jeg er åbenlyst meget enig i det, som De Konservative mener. I min sidste landsmødetale hos Kristendemokraterne sagde jeg åbent og ærligt, at der er meget, Kristendemokraterne kan samarbejde med De Konservative om. Derfor var det helt oplagt for mig at melde mig ind i et parti, som jeg har samarbejdet godt med i den tid, jeg har været på Christiansborg," siger Isabella Arendt.

Det er særligt børne- og familiepolitikken, som Isabella Arendt ønsker at fokusere på, hvor hun ser frem til at samarbejde med Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard.

Det glæder Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, at Isabella Arendt skal være en del af den Konservative folketingsgruppe.

"Vi har før oplevet, at der er folk, som kommer og banker på vores dør. Og vores dør er altid åben. Isabella har en masse gåpåmod, noget vilje og et åbenlyst politisk talent," siger Søren Pape Poulsen og tilføjer:

"Jeg er imponeret over, at Isabella Arendt har kunnet klare det pres, det er at være formand for et parti med kun ét mandat i Folketinget, hvor man skal til alle forhandlinger. Kan hun klare det pres, kan hun også klare sig i den konservative folketingsgruppe."

Isabella Arendt blev valgt som landsformand for Kristendemokraterne i oktober 2021. Efter Jens Rohde i april 2021 meddelte, at han skiftede fra Radikale Venstre til Kristendemokraterne, blev Isabella Arendt samtidig partiformand og fik kontor på Christiansborg.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Isabella Arendt

Senior public affairs-rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt, fhv. partiformand (KD)
BA i statskundskab (Københavns Uni. 2017)

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024