Om  
Isabella Arendt
Jens Rohde
Stig Grenov

Isabella Arendt skal være Kristendemokraternes partiformand på Christiansborg

Isabella Arendt får nu status som både landsformand og partiformand for Kristendemokraterne og får kontor på Christiansborg sammen med partiets nye medlem, Jens Rohde.

Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt, der nu også har status som partiformand, afgiver sin stemme ved folketingsvalget i 2019.
Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt, der nu også har status som partiformand, afgiver sin stemme ved folketingsvalget i 2019.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt, skal nu også være partiets partiformand med kontor på Christiansborg.

Det sker, fordi Jens Rohde mandag annoncerede, at han skiftede fra Det Radikale Venstre til Kristendemokraterne, og Kristendemokraterne derfor blev en del af Folketinget.

Isabella Arendts stilling som partiformand i Folketinget bliver finansieret af Jens Rohdes status som folketingsmedlem.

Det skriver Ekstra Bladet.

Isabella Arendt kommer til at arbejde halvdelen af tiden på sin stilling som landsformand og den anden halvdel som partiformand, oplyser hun til Ekstra Bladet.

Som partiformand kommer hun derfor også til at bidrage til de politiske forhandlinger i Folketinget, skriver Ekstra Bladet.

Isabella Arendt og Jens Rohde kommer altså nu til at fungere som Kristendemokraternes duo i Folketinget. De to har været i dialog de sidste tre måneder op til Jens Rohdes beslutning om at melde sig ind i partiet, og onsdag offentliggjorde partiet dets 2030-plan ved et pressemøde, hvor både Isabella Arendt og Jens Rohde var til stede.

Det er første gang i ti år, at partiet er repræsenteret. Dengang meldte løsgængeren Per Ørum Jørgensen sig ind i partiet. Det sidste valg, hvor Kristendemokraterne blev valgt ind i Folketinget, var i 2001.

Under den seneste valgkamp i 2019 meldte partiets formand Stig Grenov sig syg med stress, hvorefter Isabella Arendt fungerede som formand. Efter sin første partilederdebat fik Isabella Arendt tilnavnet ”Vikaren fra himlen”. Ved valget fik partiet 1,7 procent af stemmerne.

I oktober 2019 blev Isabella Arendt valgt som partiets landsformand.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Isabella Arendt

Senior public affairs rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt
BA i Statskundskab (Københavns Uni. 2017)

Jens Rohde

Fhv. MF, formand, Danske fodbolddommere
student (Viborg Katedralskole 1989)

Stig Grenov

Fhv. landsformand, Kristendemokraterne, folketingskandidat
lærer (Hellerup Seminarium 1986)

0:000:00