Om  
Stine Bosse

Stine Bosse træder tilbage som formand for Europabevægelsen

Stine Bosse genopstiller ikke som formand for Europabevægelsen på det kommende landsmøde i oktober 2022.

Efter syv år på posten stopper Stine Bosse som formand for Europabevægelsen.
Efter syv år på posten stopper Stine Bosse som formand for Europabevægelsen.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Troels Markussen

Europabevægelsen skal finde en ny formand til efteråret.

Det skriver den tværpolitiske organisation i en pressemeddelelse.

Stine Bosse, der har været formand siden 2015, har besluttet ikke at genopstille, når bevægelsen holder landsmøde i oktober.

Den afgående formand har været glad for sin tid som formand i de seneste syv år, hvilket kulminerede med afstemningen om forsvarsforbeholdet.

”Et af Europabevægelsens mål er at afskaffe de danske EU-forbehold, og med det flotte valgresultat den 1. juni er vi nået et stort skridt den rigtige vej. Det er stadig mange opgaver, der skal løses, og debatten om EU og Europa er lige så vigtig som altid. Jeg glæder mig over, hvor langt vi er kommet og overlader med sindsro posten til en ny formand,” udtaler Stine Bosse.

”Vi vil gerne takke Stine Bosse for den enorme indsats, som har været altafgørende for Europabevægelsens udvikling. Det er uden tvivl store sko, der skal udfyldes, når der skal findes en ny formand til oktober. De seneste syv år har budt på mange vellykkede projekter med Stine i spidsen. Vi har blandt andet mere end fordoblet vores medlemstal, og fået en robust og synlig organisation, der for alvor har fundet en plads i samfundsdebatten,” skriver Europabevægelsens forretningsudvalg i pressemeddelelsen.

Den Danske Europabevægelse er en af 39 nationale Europabevægelser, der arbejder for et tæt og forpligtende europæisk samarbejde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stine Bosse

EP-spidskandidat, Moderaterne, Formand, PlanBørnefonden, Bestyrelsesmedlem i Allianz, Assistancebolaget og DNB
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

0:000:00