Stine Brix stopper i Folketinget

NAVNE: Enhedslistens Stine Brix genopstiller ikke ved næste Folketingsvalg.

Stemmesedlen til næste folketingsvalg bliver uden Enhedslistens folketingsmedlem Stine Brix' navn.

Det skriver hun på Facebook.

”Om ikke så længe skal vi i Enhedslisten have urafstemning, hvor vi skal vælge folketingskandidater til næste valg. Jeg har besluttet, at jeg ikke vil være på listen og dermed ikke genopstiller til næste folketingsvalg,” skriver Stine Brix.

34-årige Stine Brix har været medlem af Folketinget siden valget i 2011, hvor hun blandt andet har været medlem af Præsidiet og gruppeformand for Enhedslisten. Det er endnu usikkert, hvad fremtiden byder efter et valg, og om hun vender tilbage til Slotsholmen på et andet tidspunkt.

”Jeg ligger ikke inde med en specifik drejebog for, hvad der skal ske efter livet på Christiansborg, men jeg kan mærke, at det er nok for mig. I hvert fald denne gang. Jeg glæder mig til, at blive en del af alt det spændende, der foregår på den anden side,” skriver hun.

Lige nu er Stine Brix på barsel, men hun ser frem til at vende tilbage og passe arbejdet indtil valget.

Enhedslisten har et rotationsprincip, der sikrer, at der sker en udskiftning i politikere og ansatte. Formålet er ifølge partiet selv at opleve virkeligheden ude på anden side af murene. Stine Brix er ikke faldet for rotationsprincippet.

Du kan læse meget mere om Stine Brix og hendes rolle i partiet i dette portræt, som Altinget tidligere har bragt.

Forrige artikel Haarder: Begræns de rullende kameraer på Christiansborg Haarder: Begræns de rullende kameraer på Christiansborg Næste artikel Overvismand: Intet akut behov for reformer Overvismand: Intet akut behov for reformer