Stinus Lindgreen er ude af Folketinget: “Udflytningen af uddannelser er direkte skadelig for Danmark”

Folkestyret er bedre end sit rygte, siger Stinus Lindgreen, mens han reflekterer over sin tid i Folketinget. Men træerne vokser ikke ind i himlen, og aftalen om udflytning af uddannelser er dét, der har frustreret ham mest.

"Sammenholdet og samarbejdet på tværs overraskede mig positivt, for det er ikke det billede, man kender fra medierne," siger Stinus Lindgreen om sin tid i Folketinget.
"Sammenholdet og samarbejdet på tværs overraskede mig positivt, for det er ikke det billede, man kender fra medierne," siger Stinus Lindgreen om sin tid i Folketinget.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Radikale Stinus Lindgreen var afklaret med at ryge ud af Folketinget, allerede før valget var afgjort. 

Hans parti stod til en mindre lussing fra vælgerne, og i Stinus Lindgreens valgkreds, Københavns Omegn, var han oppe imod daværende R-formand, Sofie Carsten Nielsen. 

"Jeg har ført valgkamp velvidende, at jeg ville miste mit mandat, men jeg prøvede at gøre det så godt for Radikale som muligt," siger Stinus Lindgreen en uge efter valgdagen. 

"Så godt som muligt" endte med at være et personligt resultat på 2.221 personlige stemmer. Det rakte ikke til en plads i Folketinget, men til en ny rolle som førstesuppleant. Og da Sofie Carsten Nielsen efterfølgende har trukket sig som politisk leder på grund af et dårligt personligt valg, bliver der allerede spekuleret i, om Stinus Lindgreen snart kan være at finde i Folketinget igen. 

Det er dog ikke noget, Stinus Lindgreen selv planlægger efter. 

"Lige nu er jeg mentalt videre. Jeg blev ikke genvalgt, og sådan er det. Hvad der sker på sigt, må jeg tage, som det kommer," siger han. 

Der gik cirka et halvt år fra Stinus Lindgreens første arbejdsdag i Folketinget i juni 2019, til det første møde om coronavirus i sundhedsudvalget fandt sted.  

Derfra tog det fart, og corona blev definerende for Stinus Lindgreens tre et halvt år i Folketinget.

Blå bog: Stinus Lindgreen
  • Medlem af Folketinget for Radikale fra 2019 til 2022 
  • Var ordfører for sundhed, forskning, etik, forebyggelse, it, psykiatri, teknologi og nordisk samarbejde 
  • Ph.d i bioinformatik ved Københavns Universitet, 2010 
  • Sidder i regionsrådet i Region Hovedstaden 
  • Har tidligere blandt andet arbejdet som specialist i bioinformatik ved Luncbeck og forsker ved Steno Diabetes Center.









0:000:00