Støjberg afviser ikke at gå efter formandsposten i Venstre

MULIGT OPGØR: Direkte adspurgt vil Inger Støjberg ikke afvise, at hun vil udfordre Kristian Jensen i kampen om at blive Venstres næste formand.

Det er endnu uvist, om Venstre ender med at blive kastet ud i et kampvalg, når efterfølgeren til statsminister Lars Løkke Rasmussen en dag skal findes.

Partiets næstformand, Kristian Jensen, har meldt klart ud, at han agter at overtage formandsposten, og de fleste af hans modkandidater er faldet fra. Men der er én, der stadig ikke vil bekende kulør.

Inger Støjberg er nemlig ikke afklaret om, hvorvidt hun vil melde sig ind i formandskampen.

Det fortæller hun i et stort interview med Altinget: christiansborg.

Men hvis vi lige ser bort fra tesen om, at Løkke fortsætter 20 år endnu, har du så afgjort, om du er kandidat til formandsposten næste gang?

"Man skal både have evnen, lysten og viljen. Jeg ved ikke, om jeg har evnen og lysten. Men jeg ved, at hvis det kom dertil, så ville jeg have viljen,” siger hun i interviewet.

Støjbergs chancer
Hvad er Inger Støjbergs chancer, hvis hun vælger at tage kampen op mod Kristian Jensen? Vurderingen er, at Kristian Jensen vil vinde over hende, hvis valget som hidtil foretages af de delegerede på Venstres landsmøde.

Men ved en urafstemning blandt alle Venstres medlemmer spås Støjberg derimod gode chancer. Urafstemning bliver blandt andet brugt til valg af formand i Socialdemokratiet. Inger Støjberg vil i interviewet med Altinget ikke komme nærmere ind på, om Venstre bør ændre måden, partiet vælger formand på:

"Mig bekendt er Venstres vedtægter sådan, at det er landsmødet, der vælger den nye formand. Jeg har ikke spekuleret over, om man skal ændre på det, for det er en helt uaktuel diskussion. Jeg arbejder hårdt på, at vi vinder, og at Lars Løkke fortsætter lang tid endnu."

Venstres medlemmer samles i weekenden til landsmøde i Herning, og der spekuleres i, om det bliver det sidste landsmøde, inden partiet skal vælge en ny formand.

Læs hele interviewet på Altinget: christiansborg (kræver abonnement). Få gratis prøveabonnement her.

,

Forrige artikel Sådan ser andre EU-lande på Danmark Sådan ser andre EU-lande på Danmark Næste artikel Partier kendte ikke til farer ved få fly Partier kendte ikke til farer ved få fly
Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA

Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA

AJOUR: Data fra 2.000 kvinder fra et dansk forskningsprojekt hos Statens Seruminstitut er ulovligt sendt videre til USA. Altingets digital- og forskningsredaktør, Chris Lehmann, giver et overblik over sagen, og hvordan det kunne lade sig gøre.