Støjberg får rådgiver med kæmpe netværk

PORTRÆT: Inger Støjbergs (V) nye spindoktor, Mark Thorsen, er en ung, udadvendt og dygtig tekniker fra Venstres politisk-økonomiske sekretariat, som på få år har opbygget et kæmpe netværk i partiet.
Mark Thorsen er netop blevet ansat som særlig rådgiver for beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).
Mark Thorsen er netop blevet ansat som særlig rådgiver for beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V). Foto: Facebook
Torbjørn Næs Bertelsen

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har efter to en halv måned ansat en særlig rådigver.

Valget er faldet på den kun 26-årige cand.scient.pol. Mark Thorsen, der udfylder den tomme plads, der blev skabt, da tidligere beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen (V), tog sin særlige rådgiver Søren Møller Andersen, der er Mark Thorsens svoger, med sig over i Finansministeriet.

Mark Thorsen kommer fra en stilling i Venstres politisk-økonomiske sekretariat, hvor han siden 2005 har rådgivet Venstres folkevalgte inden for familie-, fødevare-, forsvars-, udenrigs- og integrationspolitik.

Venstres pressechef, Søren Lauridsen, beskriver ham som en dygtig tekniker med et kæmpe netværk.

"Hvis jeg skal beskrive Mark med et ord, så ville det være: netværk. Han er en type, der kender alle venstrefolk helt ned på studieniveau. Han er ekstremt udadvendt og let at komme i kontakt med," siger han.

Mark Thorsen bliver ansat som Inger Støjbergs politiske sparringspartner, men har også ansvar for at have kontakt med medierne. Noget han ikke direkte har arbejdet med før. Søren Lauridsen mener dog, at han nok skal klare den udfordring.

Hvis jeg skal beskrive Mark med et ord, så ville det være: netværk. Han er en type, der kender alle venstrefolk helt ned på studieniveau.

Søren Lauridsen
Pressechef, Venstre

"Selvom han har været ansat som tekniker, så har han været en, der også kunne overlappe til presseafdelingen. Typisk kan teknikere godt være lidt kringlede og tekniske, men han har også været stærk på det pressemæssige, hvor han har været god til at finde retorisk skarpe løsninger på en række pressesager."

I Venstre siden 2002
Udadvendtheden og de sociale kompetencer bekræftes af Jacob Bruun, som gennem fire år har været Mark Thorsens kollega i Venstres politisk-økonomiske sekretariat.

"Mark startede som studentermedarbejder i Venstre, mens han stadig studerede på KU. Vi kunne med det samme se, at han var rigtig dygtig og gjorde meget for, at han skulle fortsætte hos os, efter han var færdig med sin uddannelse," fortæller Jacob Bruun.

Før ansættelsen i Venstres politisk-økonomiske sekretariat, var han studentermedarbejder for Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg. Der hjalp og servicerede han Vibjerg med information og tal om blandt andet arbejdsmarkedspolitik.

Men det var i stillingen i Venstres politisk-økonomiske sekretariat, han i 2005 stiftede bekendtskab med Inger Støjberg, som på daværende tidspunkt var familieordfører.

"Mens Inger var familieordfører, arbejdede Mark som familiepolitisk fagkonsulent. Jeg er sikker på, at de har haft et rigtig godt forhold til hinanden og det er mit indtryk, at Inger har sat pris på og stolet på Marks rådgivning og faglighed," siger Jacob Bruun.

Klæbehjernen
Af flere betegnes Mark Thorsen som lidt af en politisk nørd med en ekstrem klæbehjerne. En betegnelse, han selv godt kan nikke genkendende til.

"Jeg blev nok første gang politisk interesseret under valgkampen i 1998, hvor jeg fik sympati for Uffe (Ellemann-Jensen red.), som desværre tabte. Siden blev jeg medlem af Venstres Ungdom, hvor jeg lærte en masse gode mennesker at kende. Sideløbende fulgte jeg med i, hvad der skete politisk og læste en masse politiske biografier," siger Mark Thorsen.

Jacob Bruun fortæller, at han ofte har oplevet, at Mark Thorsens klæbehjerne har husket de mest mærkelige ting. Gamle citater, som en eller anden politiker sagde for flere år siden, kan lige pludselig findes frem af gemmerne inde i hovedet.

Hvorfor han er god til at huske citater og gamle politiske anekdoter, kan Mark Thorsen ikke rigtig forklare. Det nærmeste han kommer en forklaring er, at han bare er meget interesseret i politik og har brugt meget tid på at læse om politik og politikere.

"Jeg ved ikke lige præcis hvorfor jeg husker detaljer så godt, men det er nok fordi, jeg er god til at lagre detaljer, som jeg synes er interessante, mens andre lader det passere. Hvis snakken falder på noget bestemt, så popper der ofte en eller anden tanke op om et eller andet jeg har set et sted. Det skal dog siges, at det ofte også kan være en helt nytteløs detalje, der kommer frem til overfladen, som jeg, da jeg fik informationen, syntes var interessant" fortæller Mark Thorsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Søren Mørch

Forfatter, fhv. lektor i historie, SDU
mag.art. i historie (Københavns Uni. 1966), sølvsmed (1955)

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)









0:000:00