Støjberg om Marrakesh-afbud: Jeg er mere håndværkertypen

VIDEO: Jeg er håndværker, og Merkels deltagelse understreger, at det var over mit niveau. Sådan forklarede Støjberg i et åbent samråd sit afbud til Marrakesh for at underskrive FN-erklæring.

"Hvis jeg skulle have skrevet den erklæring, så ville den have været kortere og knap så floromvunden."

Sådan lød det fra integrationsminister Inger Støjberg (V) i et samråd om Marrakesh-erklæringen fredag. 

Inger Støjberg udstiller dermed en vis afstandtagen til erklæringen, som Løkke underskrev i Marrakesh i weekenden på Støjbergs område.

Inger Støjberg nægtede allerede inden ceremonien at deltage, og dermed måtte statsministeren selv drage af sted til mødet i Marokko.

"Jeg har ikke tidligere deltaget i den slags konferencer, og jeg ser heller ikke mig selv som deltager i den her," sagde hun dengang til jp.dk.

Den melding er blevet tolket som splid imellem hende og statsministen om udlændingeområdet. 

På samrådet gentog og nuancerede Inger Støjberg forklaringen:

"Jeg er måske mere håndværkertypen – og ikke så meget sådan en, der deltager i ceremonier," sagde Støjberg. 

Den forklaring købte SF's Holger K. Nielsen ikke.

"Det holder jo ikke. Ministeren deltager jo gerne i ceremonier og kagefejringer. Det er dybt illoyalt både over for statsministeren og over for Danmark, at hun ikke vil deltage i det her," sagde Holger K. Nielsen blandt andet. 

Om det er illoyalt, ville Inger Støjberg ikke forholde sig til i første omgang, men Holger K. Nielsen gav ikke op og spurgte nok en gang: 

"Jeg forstår ikke det der med at være håndværker. Der må være en politisk begrundelse bag, at ministeren ikke ville deltage," prøvede Holger K. Nielsen endnu en gang.

Men Støjberg havde ikke meget mere at tilføje. 

"Jeg har ikke så meget mere at sige om den tur til Marrakesh, men jeg kunne da se, at Merkel var der, og det er altså lidt over mit niveau," konstaterede Støjberg.

Hun gik på samrådet særligt i rette med den del af erklæringen, som handler om ytringsfriheden.

"Hvis jeg skulle have skrevet erklæringen, ville jeg meget klart have skrevet, at de grundlæggende frihedsrettigheder er gældende, religionsfriheden, ytringsfriheden, ligestilling. Dér er erklæringen meget floromvunden," sagde Støjberg blandt andet. 

Hun stillede sig dog tilfreds med den stemmeforklaring, som regeringen har vedlagt. 

Forrige artikel Dagens overblik: Trods lavere afgifter har staten tjent milliarder på biler Dagens overblik: Trods lavere afgifter har staten tjent milliarder på biler Næste artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med?
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.