Støjberg om tabt magtkamp i Venstre: Der var ikke opbakning til min linje

MAGTKAMP: Inger Støjberg kommenterer for første gang fordelingen af topposter i Venstre. Hun ville blandt andet have arbejdet for at sikre balance i udlændinge- og værdipolitikken, men lover at kæmpe videre, skriver hun på Facebook.

Under mandagens afstemning var ikke flertal i Venstres folketingsgruppe for Inger Støjberg som ny gruppenæstformand.
Under mandagens afstemning var ikke flertal i Venstres folketingsgruppe for Inger Støjberg som ny gruppenæstformand.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Martin Mauricio

For første gang siden fordelingen af topposter i Venstre kommenterer tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), at hun ikke blev valgt til en plads i gruppeledelsen.  

Det gør hun i et opslag på Facebook 6. august.

”Jeg stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi jeg mener, at det er vigtigt at sikre en balance – ikke mindst i udlændinge- og værdipolitikken. Derudover vil jeg gerne arbejde for et stærkt borgerligt samarbejde, som alle kan se er udfordret. Det var der ikke tilslutning til,” skriver hun i opslaget.

"Jeg stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi jeg mener, at det er vigtigt at sikre en balance – ikke mindst i udlændinge- og værdipolitikken."

Inger Støjberg (V)
Tidl. udlændinge- og integrationsordfører

Inger Støjberg stillede op til posten som ny gruppenæstformand i partiet, men efter et flere timer langt kampvalg bag lukkede døre måtte hun på baggrund af en afstemning i folketingsgruppen se sig slået af den tidligere innovationsminister Sophie Løhde (V).

Partiets nyvalgte gruppeformand, Kristian Jensen (V), forsikrer over for DR, at det fortsat er planen at placere Inger Støjberg i en fremtrædende rolle i partiet.

"Inger er en stærk politiker, hun har mange kompetencer, hun har politisk erfaring, er skarp retorisk og er en af dem, som Venstre i den grad har brug for – også fremadrettet. Derfor skal vi selvfølgelig også finde en tung og vigtig opgave for Inger at varetage," siger han. 

Læs også

DF er bekymrede
DF-formand Kristian Thulesen Dahl udtrykker bekymring for, at sammensætningen af den nye ledelse i Venstre varsler ændringer i partiets udlændingepolitik.

”De bestemmer selvfølgelig helt selv deres konstituering, men hvis det er udtryk for et politisk kursskifte i udlændingepolitikken, vækker det selvsagt bekymring,” skriver DF-formanden på Twitter.

Kristian Jensen (V) fortæller til DR, at partiet fortsat vil stå fast på en "fast og fair udlændingepolitik".

Den nye gruppeledelse i Venstre består af Kristian Jensen (V) som gruppeformand, Jakob Ellemann-Jensen (V) som politisk ordfører og Sophie Løhde (V) som gruppenæstformand. Karen Ellemann (V) overtager Kristian Pihl Lorentzens (V) plads i Folketingets Præsidium, og Erling Bonnesen (V) er ny gruppesekretær.

Partiets øvrige ordførerskaber fordeles på sommergruppemødet, der finder sted fra torsdag til lørdag. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)









0:000:00