Støjberg om tabt magtkamp i Venstre: Der var ikke opbakning til min linje

MAGTKAMP: Inger Støjberg kommenterer for første gang fordelingen af topposter i Venstre. Hun ville blandt andet have arbejdet for at sikre balance i udlændinge- og værdipolitikken, men lover at kæmpe videre, skriver hun på Facebook.

For første gang siden fordelingen af topposter i Venstre kommenterer tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), at hun ikke blev valgt til en plads i gruppeledelsen.  

Det gør hun i et opslag på Facebook 6. august.

”Jeg stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi jeg mener, at det er vigtigt at sikre en balance – ikke mindst i udlændinge- og værdipolitikken. Derudover vil jeg gerne arbejde for et stærkt borgerligt samarbejde, som alle kan se er udfordret. Det var der ikke tilslutning til,” skriver hun i opslaget.

Inger Støjberg stillede op til posten som ny gruppenæstformand i partiet, men efter et flere timer langt kampvalg bag lukkede døre måtte hun på baggrund af en afstemning i folketingsgruppen se sig slået af den tidligere innovationsminister Sophie Løhde (V).

Partiets nyvalgte gruppeformand, Kristian Jensen (V), forsikrer over for DR, at det fortsat er planen at placere Inger Støjberg i en fremtrædende rolle i partiet.

"Inger er en stærk politiker, hun har mange kompetencer, hun har politisk erfaring, er skarp retorisk og er en af dem, som Venstre i den grad har brug for – også fremadrettet. Derfor skal vi selvfølgelig også finde en tung og vigtig opgave for Inger at varetage," siger han. 

DF er bekymrede
DF-formand Kristian Thulesen Dahl udtrykker bekymring for, at sammensætningen af den nye ledelse i Venstre varsler ændringer i partiets udlændingepolitik.

”De bestemmer selvfølgelig helt selv deres konstituering, men hvis det er udtryk for et politisk kursskifte i udlændingepolitikken, vækker det selvsagt bekymring,” skriver DF-formanden på Twitter.

Kristian Jensen (V) fortæller til DR, at partiet fortsat vil stå fast på en "fast og fair udlændingepolitik".

Den nye gruppeledelse i Venstre består af Kristian Jensen (V) som gruppeformand, Jakob Ellemann-Jensen (V) som politisk ordfører og Sophie Løhde (V) som gruppenæstformand. Karen Ellemann (V) overtager Kristian Pihl Lorentzens (V) plads i Folketingets Præsidium, og Erling Bonnesen (V) er ny gruppesekretær.

Partiets øvrige ordførerskaber fordeles på sommergruppemødet, der finder sted fra torsdag til lørdag. 

Forrige artikel EL kalder Hummelgaard i samråd om virksomheds brug af kemiske produkter EL kalder Hummelgaard i samråd om virksomheds brug af kemiske produkter Næste artikel Nyvalgt fra Alternativet: EL og SF har trukket S i en klimarigtig retning. Det kunne vi ikke have gjort meget bedre Nyvalgt fra Alternativet: EL og SF har trukket S i en klimarigtig retning. Det kunne vi ikke have gjort meget bedre