Om  
Inger Støjberg

Støjberg stiller ikke op som DF-formand

Inger Støjberg stiller ikke op som kandidat til formandsskabet i Dansk Folkeparti.

I en mail til DF's folketingsmedlemmer og ansatte takker Inger Støjberg for den opbakning, hun har fået gennem rigsretssagen, da dommen faldt, og da hun blev vurderet uværdig til at side i Folketinget, men melder sig ikke ind i formandskampen.
I en mail til DF's folketingsmedlemmer og ansatte takker Inger Støjberg for den opbakning, hun har fået gennem rigsretssagen, da dommen faldt, og da hun blev vurderet uværdig til at side i Folketinget, men melder sig ikke ind i formandskampen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

Tidligere udlændinge- og integrationsminister, fhv. MF Inger Støjberg stiller ikke op som formandskandidat for DF.

Det bekræfter hun i en SMS til Jyllands-Posten

Meldingen kommer efter, at Inger Støjberg tidligere på dagen havde sendt en mail til DF's medlemmer og ansatte, som partisekretær Steen Thomsen fortalte TV 2 og DR.

"Vi har modtaget en mail fra Inger, hvor hun takker alle DF'ere for deres støtte, men intet nævner om et eventuelt kandidatur", siger han og forklarer, at de dermed klart opfatter det som om, at hun ikke stiller op til formandsvalget.

Inger Støjberg har i en mail til DF's folketingsmedlemmer og ansatte takket dem for deres store opbakning, hun har fået, efter hun blev idømt 60 dages ubetinget fængsel. 

"I var også klare, da dommen faldt. Varme ord, opbakkende mails og beskeder og en støttende skulder. Men I var der bestemt også den dag, da jeg blev erklæret uværdig til at sidde i Folketinget, og I drømmer ganske enkelt ikke om, hvad det betød for mig", skriver hun i mailen ifølge DR.

Fristen for at melde sit kandidatur til formandsvalget løber frem til midnat i dag. 

De fire nuværende kandidater til at overtage formandskabet efter Kristian Thulesen Dahl er Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Erik Høgh-Sørensen og Merete Dea Larsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00