Om  
Mark Thorsen
Inger Støjberg

Støjbergs gamle spindoktor bliver chef i Danmarksdemokraterne

Danmarksdemokraternes nye strategichef er Inger Støjbergs mangeårige særlige rådgiver Mark Thorsen.

Mark Thorsen bliver strategichef for Danmarksdemokraterne.
Mark Thorsen bliver strategichef for Danmarksdemokraterne.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Inger Støjberg henter sin tidligere særlige rådgiver, Mark Thorsen, over til sit nye parti Danmarksdemokraterne. Det bekræfter Mark Thorsen overfor Politiken.

Mark Thorsen fremgår nemlig af Folketingets interne oversigt over ansatte i titel af strategichef for Danmarksdemokraterne. 

Han kommer fra en stilling som formidlings- og kommunikationschef i Frederiksberg Kommune, men har tidligere været i Inger Støjbergs inderste kreds som særlig rådgiver, både da hun var udlændinge- og integrationsminister og da hun var beskæftigelsesminister. Mark Thorsen var blandt andet central i sagen om de adskilte asylpar og blev afhørt i retssagen, der endte med en dom til Inger Støjberg og en udelukkelse af Folketinget.

39-årige Mark Thorsen er uddannet cand.scient.pol og har flere ansættelser i Venstre bag sig. Derudover har han været politisk kommentator for Ekstra Bladet.

I følge de seneste meningsmålinger kommer Danmarksdemokraterne til at storme ind i Folketinget efter næste valg. Det nystartede parti har tidligere partimedlemmer fra både Dansk Folkeparti, Venstre og en enkelt fra Konservative.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mark Thorsen

Strategichef, Danmarksdemokraterne
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2008)

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00