Støttepartier efter nye tal: "Endnu et godt argument for at tage flere kvoteflygtninge"

Danmark tog 200 kvoteflygtninge i 2020, men fremover bør det tal være højere, mener Radikale og Enhedslisten. Minister er tilfreds med nuværende lovgivning.

Enhedslisten ser gerne, at Danmark tager 2000 kvoteflygtninge årligt. 
Enhedslisten ser gerne, at Danmark tager 2000 kvoteflygtninge årligt.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp Gustav Silberbrandt

S-regeringen og støttepartierne satte med finansloven for 2020 penge af til at tage 500 kvoteflygtninge, men det endte kun med at blive til 200. 

I 2021 skal det så være. Det mener Radikale og Enhedslisten, efter at nye tal viser, at antallet af visiterede flygtninge til kommunerne er historisk lavt.

”Det er bare endnu et godt argument for, at vi godt kan tage flere kvoteflygtninge,” siger Enhedslistens udlændingeordfører, Rosa Lund.

Radikale når frem til samme konklusion.

”Det er et meget lavt tal, som også giver alletiders mulighed for rent faktisk at få integreret dem, der kommer hertil. Derfor er det også oplagt, at vi nu skruer op for antallet af kvoteflygtninge,” siger udlændingeordfører Kristian Hegaard (RV).

Hvad er kvoteflygtninge?
Helt generelt kan et land som Danmark modtage flygtninge på to forskellige måder. Flygtningene kan enten selv tage vejen til Danmark og søge om asyl ved den danske grænse – eller Danmark kan tage en andel af FN’s kvoteflygtninge.

Kvoteflygtningene – der også kaldes genbosatte flygtninge, fordi de genbosættes i andre lande - udvælges af Udlændingestyrelsen i samarbejde med FN’s flygtningehøjkommissariat UNHCR, der sørger for at fordele de mest udsatte mennesker på flugt til verdens lande, sådan at de eksempelvis ikke skal tage en farefuld rejse over Middelhavet.