Støttepartier kritiserer R-kovending i delaftale om minimumsnormeringer: ”Det er dybt utroværdigt”

SF og EL er frustrerede over, at Radikale i sidste øjeblik har trukket støtten til den del af aftalen om minimumsnormeringer, der lukker for, at private dagtilbud kan trække overskud ud af driften. Partiet går nu efter at få justeret aftalen, så enkeltmandsejede institutioner undtages fra profitforbuddet.

Radikales Lotte Rod har meddelt børne- og undervisningsministeren, at de vil have undtaget de små, enkeltmandsejede virksomheder fra den del af aftalen om minimumsnormeringer, der skal sætte en stopper for private institutioners mulighed for at trække overskud ud af driften.
Radikales Lotte Rod har meddelt børne- og undervisningsministeren, at de vil have undtaget de små, enkeltmandsejede virksomheder fra den del af aftalen om minimumsnormeringer, der skal sætte en stopper for private institutioners mulighed for at trække overskud ud af driften.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Radikales troværdighed i forhandlingslokalet har lidt et stort knæk.

Sådan lyder reaktionen fra Enhedslisten og SF efter Radikales børneordfører, Lotte Rod, torsdag i sidste uge meldte ud, at de ønsker at justere den del af aftalen om minimumsnormeringer, der skal begrænse private daginstitutioners mulighed for at trække overskud ud.

Partiet vil undtage de små, enkeltmandsejede institutioner fra profitforbuddet i aftalen, så de kan fortsætte under den nuværende lovgivning.

Men det vækker ikke begejstring hos de øvrige støttepartier, at Radikale i sidste øjeblik vil ændre den aftale, der allerede var opnået enighed om.

”Det er dybt utroværdigt,” siger Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj, og fortsætter:

”De forsøger at lave en manøvre, hvor de indkasserer den del af aftalen, de synes bedst om, men til gengæld står de ikke ved den del af aftalen, som de ikke var begejstrede for.”

Samme toner lyder fra SF’s børneordfører, Charlotte Broman Mølbæk.

”Man kan ikke bare trække sig fra en aftale, fordi man synes, den er træls,” siger hun.

De forsøger at lave en manøvre, hvor de indkasserer den del af aftalen, de synes bedst om, men til gengæld står de ikke ved den del af aftalen, som de ikke var begejstrede for.

Jakob Sølvhøj
Børneordfører, Enhedslisten

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00