Om  
Karsten Nielsen

Strategisk partiskifte frarøver DF sin eneste borgmester

Læsøs borgmester Karsten Nielsen forlader DF til fordel for Venstre. Dermed mister DF sin første og eneste borgmesterpost.

Karsten Nielsen har været borgmester i Læsø Kommune siden 2018, hvor han blev den første borgmester hos Dansk Folkeparti. 
Karsten Nielsen har været borgmester i Læsø Kommune siden 2018, hvor han blev den første borgmester hos Dansk Folkeparti. Foto: Læsø Kommune
Ghita Nidam Møller

Ved det kommende kommunalvalg skal man sætte kryds ved Venstre, hvis man vil genvælge Karsten Nielsen som Læsøs borgmester. Det sker som følge af et strategisk partiskifte fra borgmesterens side for at øge chancen for genvalg.

Det oplyser DR

Det betyder dermed, at DF ikke længere kan prale med en borgmesterpost, der knytter det kommunale bagland til Christianborg.

Hvis jeg skal fortsætte i kommunalbestyrelsen efter det her kommende valg, så ser jeg de bedste chancer for mig selv og for Læsø hos et lidt større parti end DF. 

Karsten Nielsen
Borgmester (V), Læsø Kommune

"Hvis jeg skal fortsætte i kommunalbestyrelsen efter det her kommende valg, så ser jeg de bedste chancer for mig selv og for Læsø hos et lidt større parti end DF. Vi kan ikke drive en kommune uden at have en fin forbindelse til Christiansborg," udtaler Karsten Nielsen til DR.

Efter tre år på borgmesterposten for DF venter der dermed nye tider for Karsten Nielsen i Venstre regi. Ifølge DR er han blevet varmt modtaget i partiet og har den lokale ledelses opbakning som spidskandidat til valget i november.

DF tager således afsked med sin første borgmester, hvis man fraregner, at Carl Christian Ebbesen har været kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Nielsen

Fhv. borgmester (V), Læsø Kommune
finansuddannet

0:000:00