Styrelser smides væk fra Slotsholmen med kort varsel

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) og Styrelsen for It og Læring (STIL) skal flytte til Sydhavnen for at give plads til Miljøministeriet, erfarer Altinget. Bygningerne skal være forladt i næste uge.

Medarbejderne i Undervisningsministeriets styrelser vinker i disse uger farvel til de pittoreske omgivelser ved Frederiksholms Kanal.
Medarbejderne i Undervisningsministeriets styrelser vinker i disse uger farvel til de pittoreske omgivelser ved Frederiksholms Kanal.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Tre dage efter nytår fik medarbejderne i Undervisningsministeriets to styrelser besked om, at de skal flytte for at give plads til Miljøministeriet.

Styrelsernes nuværende bygninger i Frederiksholms Kanal og Vester Voldgade skal være forladt i næste uge, så i disse dage pakkes alt ned.

Det erfarer Altinget efter at have talt med flere kilder.

Begge styrelser flytter til Teglholmsgade i Sydhavnen. Her rykker de ind i et lejemål, der tidligere har huset TDC og senest været callcenter for smitteopsporingen under Styrelsen for Patientsikkerhed.

Bygningerne er dog ikke indflytningsklar, og medarbejderne skal efter den fremlagte tidsplan arbejde hjemmefra frem til uge otte. 

{{toplink}}
Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Styrelsen for It og Læring har boet i Vester Voldgade i cirka ti år.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har ligget i Frederiksholms Kanal siden oprettelsen. Det er dog ikke første gang, medarbejderne bliver berørt af flytteplaner. I august 2021 flyttede en del af styrelsen 60 km væk fra Slotsholmen til Holbæk som et led i statens udflytning af arbejdspladser fra aftalen Bedre Balance II. 

Flytningen skyldes, at ressortomlægninger og nyoprettede ministerier har sat gang i en større rokade på Slotsholmen i kølvandet på dannelsen af SVM-regeringen. For at kabalen kan gå op, skal Miljøministeriet flytte ind i de to styrelsers bygninger.

Miljøministeriet flytter fra Slotsholmsgade 12, som overtages af Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Sundhedsministeriets gamle lokaler i Holbergsgade skal til gengæld huse Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

0:000:00