Om  
Thomas Fredenslund

Sundhedsdatastyrelsen henter ny direktør fra Styrelsen for It og Læring

Sundhedsdatastyrelsen henter Thomas Fredenslund, der skal være ny direktør. Han kommer fra et job i Styrelsen for It og Læring, hvor han har været siden 2014.

"Udviklingen inden for teknologi og data har et enormt potentiale, og jeg ser frem til at bidrage til, at vi lykkes med at omsætte det til værdi for hele sundhedsvæsenet," siger Thomas Fredenslund. 
"Udviklingen inden for teknologi og data har et enormt potentiale, og jeg ser frem til at bidrage til, at vi lykkes med at omsætte det til værdi for hele sundhedsvæsenet," siger Thomas Fredenslund. Foto: Styrelsen for It og Læring
Jonas Wiinblad Overgaard

Thomas Fredenslund er ny direktør i Sundhedsdatastyrelsen. 

Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse

"Jeg glæder mig til at møde mine kommende kolleger og de mange samarbejdspartnere på området. Udviklingen inden for teknologi og data har et enormt potentiale, og jeg ser frem til at bidrage til, at vi lykkes med at omsætte det til værdi for hele sundhedsvæsenet," siger Thomas Fredenslund. 

Han kommer fra en stilling som direktør i Styrelsen for It og Læring, hvor han har været ansat siden 2014. 

"Thomas Fredenslund har gennem mange år beskæftiget sig med it og digitalisering på ledelsesniveau og har undervejs i sin karriere bidraget til at fremme digitaliseringen i Danmark. Som direktør for Sundhedsdatastyrelsen skal Thomas stå i spidsen for at fremme den teknologiske udvikling til gavn for patienterne og det samlede sundhedsvæsen," siger indenrigs- og sundhedsminister, Sophie Løhde (V). 

Thomas Fredenslund har også tidligere været direktør i Skat fra 2006 til 2009. 

Han tiltræder stillingen 1. november 2023.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Fredenslund

Direktør, Sundhedsdatastyrelsen, næstformand, Udbetaling Danmark
cand.polit. (Københavns Uni. 1996)

0:000:00