Om  
Hanne Knude Palshof
Rikke Løvig Simonsen

Sundhedsforeninger danner nyt fællessekretariat

De to fagforeninger, Dyrlægeforeningen og Pharmadanmark, opretter et fællessekretariat, der skal sætte fokus på life science og stille begge foreninger stærkere i kampen om den politiske dagsorden.

Jarl Viktor Schultz

Dyrlægeforeningen og Pharmadanmark har besluttet at gøre fælles front med dannelsen af et nyt fællessekretariat.

Det oplyser Pharmadanmark til Altinget.

De to fagforeninger indleder et samarbejde, der skal sætte fokus på veterinær og life science. 

Det nye sekretariat skal servicere begge foreninger, men bortset fra det fælles sekretariat vedbliver Dyrlægeforeningen og Pharmadanmark at være selvstændige foreninger og beholder således hver sin politiske ledelse og medlemskreds.

Dyrlæger beskæftiger sig med mere end dyr
Ifølge formand for Dyrlægeforeningen, Hanne Knude Palshof, beskæftiger dyrlæger sig i stigende grad med såkaldt life science, som ligger inden for det farmaceutiske, bioteknologiske og medicinske område. Derfor giver det nye samarbejde god mening, mener hun: 

 ”I Dyrlægeforeningen kan vi se, at der bliver flere dyrlæger i life science ud over de hverv, som omverdenen traditionelt tror, at dyrlæger beskæftiger sig med. Det giver derfor rigtig god mening netop at samarbejde med Pharmadanmark.”

Formand for Pharmadanmark, Rikke Løvig Simonsen, tror, at samarbejdet vil stille begge foreninger stærkere i kampen om den politiske dagsorden: 

”Det er godt for medlemmerne, det er godt for vores foreninger –  sammen står vi stærkere rustet i en tid, hvor der er rift om både medlemmerne og den politiske dagsorden. Jeg tror på, at der er en fremtid for højt specialiserede foreninger, hvor man kan gøre hinanden bedre både politisk og fagligt, hvis man forstår at arbejde sammen og samle kræfterne.”

Fra 1. september vil det nye fællessekretariat have til huse på 9. sal i Codanhus på Frederiksberg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hanne Knude Palshof

Formand, Den Danske Dyrlægeforening
Dyrlæge (1993)

Rikke Løvig Simonsen

Regionsapoteker, Region Hovedstaden
farmaceut (Farmaceutisk Højskole)

0:000:00