Om  
Anders Tegnell

Sveriges statsepidemiolog får job i WHO

Svenskerne kom på fornavn med Anders Tegnell, da han optrådte på utallige pressemøder under coronanedlukningerne. Han har været statsepidemiolog siden 2013, men nu skal han være seniorekspert i WHO.

Anders Tegnell styrede Sverige gennem coronakrisen. Nu skal han hjælpe med den globale vaccineindsats i WHO.
Anders Tegnell styrede Sverige gennem coronakrisen. Nu skal han hjælpe med den globale vaccineindsats i WHO.Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Esbjørnsen

14. marts stopper Anders Tegnell som Sveriges statsepidemilog. Nu skal han være seniorekspert i en ny WHO-gruppe, der skal arbejde med den globale vaccineindsats.

Det skriver Expressen.

”Jeg har arbejdet med vacciner i 30 år og har samtidig altid brændt for internationalt samarbejde. Nu får jeg chancen for at bidrage til det omfattende internationale arbejde,” udtaler Anders Tegnell og fortsætter:

”Det er fortsat meget vigtigt, at vaccinerne når ud til de lande, som ikke har haft de økonomiske forudsætninger for at selv at købe vacciner.”

Den nye statsepidemiolog bliver Anders Lindblom, der har en baggrund som smittebeskyttelseslæge og i dag arbejder i afdelingen for smitte- og sundhedsbeskyttelse.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Tegnell

Seniorekspert, WHO, fhv. statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten i Sverige
ms.c. i epidemiologi (London 2004)

0:000:00