Om  
Dorthe Gylling Crüger

Sygehusdirektør Dorthe Crüger er Årets Leder

Administrerende direktør for Sygehus Lillebælt og formand for Kræftens Bekæmpelse, Dorthe Crüger, er kåret som Årets Leder 2015 af interesseorganisationen Lederne. Tidligere prismodtagere er Mærsk-chef Niels Smedegaard og Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp. 

Sara Ridder

Den administrerende direktør for Sygehus Lillebælt og formand for Kræftens Bekæmpelse, Dorthe Crüger, har fået flest stemmer og modtager dermed prisen som Årets Leder 2015. Det er interesseorganisationen Lederne, der repræsenterer 110.000 medlemmer, der  i dag på Ledernes Dag uddelelte prisen. 

Dorthe Crüger tiltrådte i april som administrerende direktør for Sygehus Lillebælt, og i sommer blev hun formand for Kræftens Bekæmpelse. Til grund for nomineringen ligger blandt andet, at Dorthe Crüger i en tid med negativ fokus på de danske hospitaler og den oplevelse, man får som patient, har arbejdet målrettet for at gøre en hospitalsindlæggelse til en positiv oplevelse siden sin tiltræden som øverste chef for Sygehus Lillebælt.

Siden oktober har afstemningen været i gang på Ledernes hjemmeside, og de øvrige fire kandidater til prisen var Britt Meelby Jensen, administrerende direktør for Zealand Pharma A/S, administrerende direktør Morten Hübbe fra forsikringsselskabet Tryg, Mette Lykke, som er medstifter af trænings- og motionsappen Endomondo, og Jimmy Maymann, der er topchef hos den amerikanske mediegigant AOL.

Komiteen, der har fundet frem til årets kandidater, består af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), headhunter og stifter af The Personal Business Plan Stephen Bruyant-Langer, professor på CBS Henrik Holt Larsen, koncerndirektør for ATP’s administrationsforretning Lilian Mogensen, direktør i Copydan BilledKunst Torben Gammelgaard, Ledernes formand Svend Askær og salg- & marketingchef hos Lederne Uffe Daub.

Tidligere modtagere af prisen tæller blandt andre A.P. Møller-Mærsks koncernchef Nils Smedegaard Andersen, Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp, skoleleder Lise Egholm fra Rådmandsgades Skole og ”Lakridskongen” Johan Bülow.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dorthe Gylling Crüger

Fhv. koncerndirektør, Region Hovedstaden
cand.med. (Aarhus Uni. 1992), ph.d. (Aarhus Uni.)

0:000:00